Sony α7 II: a világ első full-frame fényképezője 5 tengelyes optikai képstabilizátorral

forrás: Prím Online, 2014. december 2. 08:31

A Sony bejelentette új full-frame szenzoros, tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépét, mely az Alpha 7-es sorozat következő tagja és a világon elsőként rendelkezik 5 tengelyes optikai képstabilizátorral.

A 24,3 megapixeles 35mm-es full-frame Exmor CMOS szenzor az öttengelyes képstabilizációs technológiával együtt mozogva küszöböli ki a berázkódást, amely 4,5 fényérték előnyt biztosít a hagyományos rendszerekhez képest. Ennek köszönhetően olyan körülmények között is lehetséges kézben tartva stabil képeket és videókat készíteni, amelyeknél korábban állványra volt szükség.

 



Az új technológia hatékonyan korrigálja a rázkódásokat, beleértve a kifejezetten teleobjektívek használatánál fellépő rezgéseket, mozgásokat. Így állvány nélkül, alacsonyabb zársebességgel készíthetőek tökéletes képek, akár rossz fényviszonyok mellett is.

 

A kamerába épített képstabilizátor hatékonyan működik együtt optikai képstabilizátor nélküli  A-bajonettes objektívekkel, melyek adapteren keresztül csatlakoznak a vázhoz.

 

A 117 fázis- és 25 kontrasztérzékelő AF pontból felépülő rendszer 30%-kal jobb autofókusz teljesítményt biztosít, egy továbbfejlesztett Sony algoritmus pedig 1,5-szer jobban követi a mozgó tárgyakat a korábbi modellekhez képest.

 



Az AVCHD 2.0-ás Full HD (1920x1080) 60p (50p)/60i (50i)/24p minőségű felvételek mellett a gép képes XAVC-S formátumban is rögzíteni, a professzionális XAVC formátum otthoni felhasználóknak szánt változatában.

 

Az XGA OLED Tru-Finder képkereső 2,36 millió képponttal és magas kontrasztaránnyal bír, ezért remekül látszódnak a különböző beállítások, finomhangolások. Mindemellett a fényképezőgép APS-C kompatibilis, s a jelenlegi modelleknél 40%-kal gyorsabban éri el a készenléti állapotot bekapcsolást követően.

 

A gépház - beleértve a vázat és a belső struktúrákat – magnéziumból készült, amely egyszerre tartós és könnyű. A fő gombok és tárcsák teljes mértékben zártak, így ellenállnak a nedvességnek és a pornak.

 


A Wi-Fi és az NFC kompatibilitásnak köszönhetően egyszerűen csatlakoztathatóak a különböző mobil eszközök, valamint a PlayMemories Camera Applikációval lehetőség nyílik:


-    Wi-Fi-n és NFC-n keresztül kapcsolódni mobilokhoz
-    A különböző funkciókat kiterjeszteni a PlayMemories Camera alkalmazással

 

Kiegészítők



VG-C2EM vertikális markolat az α7 II-höz

A vertikális akkumulátor markolatot, melyet kifejezetten az α7 II kamerához fejlesztettek, megkönnyíti a kamera mozgatását és az álló és fekvő felvételek készítését.

LCS-ELCB könnyű tok az α7 II-höz

Ezt a bőrből készült tok és objektívtartó tökéletes védelmet nyújt az α7 II készüléknek.

FDA-EP15 Szemlencse védősapka

Pót-szemlencse védősapka a maximális komfort érdekében.

Cserélhető A-bajonettes objektív
70-300mm F4.5-5.6 G SSM II (SAL70300G2)
Ezzel a teleobjektívvel egyszerűen készíthetőek éles képek ’bokeh’ hatással, amely immár védjegye a G objektíveknek. Ideálisa kültéri, sport és vadvilág fotózására, de a közeli - 1,2 méterre lévő objektumokról - is jó felvételek készíthetőek. Portrék, tele makró és növényfotók készítéséhez is kiválóan alkalmas eszköz.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05