A Telekom 300 megabit sebességű mobiltechnológiát tesztel

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 4. 13:23

A Magyar Telekom élő hálózatán teszteli az LTE-Advanced mobiltechnológiát, a vállalat néhány budapesti állomásán bekapcsolt szolgáltatás 300 megabites másodpercenkénti elméleti maximális letöltési sebességet tesz lehetővé - közölte a vállalat.

A Magyar Telekom az Ericssonnal közösen ez év áprilisában, Magyarországon elsőként mutatta be a negyedik generációs mobiltechnológia (4G/LTE) továbbfejlesztett változata, az LTE-Advanced hálózat teljesítményét és a használatában rejlő lehetőségeket. A további tapasztalatszerzés érdekében a napokban néhány állomáson bekapcsolta ezt a szolgáltatást, amely a cég négy budapesti telephelyének körzetében, a XI. kerületben található Infopark szinte teljes területén, illetve a Magyar Telekom Krisztina körúti székházában működik.
 

A közleményben emlékeztetnek, hogy a Telekom jelenleg a 4G hálózatának kiterjesztésén dolgozik, a jövő év elejére az ország lakosságának 80, jövő év végére pedig 93 százaléka számára válik elérhetővé a 4G mobilinternet szolgáltatás. A közlemény szerint jelenleg 75 százalékos a Telekom 4G kültéri - lakosságra vetített - országos lefedettsége.
 

A társaság októberben 53-ról 73 százalékosra bővítette 4G mobilinternet hálózatát a tenderen elnyert frekvenciák használatba vételét követően. Ezzel egyidejűleg  az elérhető maximumra, másodpercenként 150 megabitre növelte a 4G névleges - díjcsomagtól és készüléktől függő - letöltési sebességét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50