Kiberbiztonsági feltétellistát állított össze beszállítók és vevők számára a Huawei

forrás: Prím Online, 2014. december 5. 11:04

A Huawei szakmai konferencián mutatta be legújabb, 100 pontból álló kiberbiztonsági ajánlását tartalmazó Fehér Könyvét Berlinben 2014. december 3-án. A vállalat ebben a kiadványában a számára feltett kiberbiztonsággal kapcsolatos kérdések, valamint a legjobb gyakorlati eljárások és szabványok értékelése alapján – az iparág történetében először – a távközlési- és infokommunikációs hálózati termékeket vásárlók számára állította össze azokat a követelményeket, amelyeket érdemes megfontolniuk, amikor kibervédelmi megoldásokat keresnek. 

A most pulikált, sorban a harmadik Huawei Fehér Könyv segítségével a vásárlók saját kockázataikat csökkenthetik úgy, hogy a kiadványban ajánlottak alapján, szisztematikusan megvizsgálják a kereskedők ajánlataiban kínált kibervédelmi megoldásokat. A Fehér Könyv ezért tartalmazza azokat a kérdéseket is, amelyeket javasolt minden vevőnek, felvásárlónak feltenni a technológiai beszállítójának azért, hogy megismerje annak kibervédelemmel kapcsolatos szemléletét és folyamatait.

A Huawei úgy hiszi, hogy minél inkább megkövetelik a vásárlók a kiváló minőségű biztonsági megoldásokat, annál inkább hajlandóak lesznek az ICT kereskedők arra, hogy emeljék a termékeik kiberbiztonsági színvonalát. A cég korábbi, 2013-ban kiadott jelentésében a vállalatokat szólította fel a kibervédelem vállalati szintű beépítésére és hangsúlyozta a globális kiberbiztonsági szabványok kifejlesztésének szükségességét. 

 

Az elmúlt évben több ország, például Nagy-Britannia, Malajzia és Ausztrália is a mindennapi kihívásoknak megfelelő igényeket támasztott a kibervédelemmel kapcsolatosan. Ennek eredményeként fokozatosan alakultak ki az egyes kormányokra, cégekre, és végfelhasználókra vonatkozó nemzeti előírások. Ez vezetett a kibervédelem következő fázishoz, ahhoz, hogy az egyes iparági szervezetek általánosan elfogadott, nemzetközi kibervédelmi szabványokat állapítsanak meg, elsősorban a hardver- és szoftvergyártók számára. A Huawei az elmúlt év eseményeinek tükrében fogalmazta meg most bemutatott kiadványában a távközlési- és infokommunikációs hálózati terméketeket vásárlói számra a 100 pontos ajánlását.

 

A Fehér Könyv az alábbi 11 kulcsfontosságú területet érinti: stratégiai irányítás és ellenőrzés, előírások és eljárások, törvények és rendeletek, humánerőforrás, kutatás és fejlesztés, ellenőrzés, külső, új beszállítók kezelése, gyártás, biztonságos szolgáltatásnyújtás, hibák, hiányosságok és sebezhetőség megállapítása, valamint a felülvizsgálat.   A kiadvány tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy ezen területekbe mi módon kell beépíteni a kibervédelmet.

 

 

Kép: themodernnetwork.com

 

A berlini konferencián Bruce McConnell, vezető nemzetközi szakértő, az EastWest Intézet alelnöke megjegyezte: - A Huawei kiadványa olyan támogatást jelent, amire nagy szükségünk van a kibervédelem legégetőbb problémáinak megoldásában. A 11 kategóriában megfogalmazott kérdések egy erős alapot adnak a vásárlók és eladók, valamint a szállítók közötti értékes párbeszéd kialakításához.

 

„A kormányok, a szabályozók, az iparág és a fogyasztók együtt fejlesztik egy termék minőségét és biztonságosságát az élet csaknem minden területén, az információs és kommunikációs technológiáknál (ICT) azonban ez nem történt meg. Reméljük, hogy a kiadványunk beindíthatja ezt a folyamatot.” - nyilatkozta John Suffolk, a Huawei Technologies kiberbiztonsági elnök-helyettese.

 

A Huawei teljes kiadványa a ezen a linken tekinthető meg.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09