Új címen tért vissza a Pirate Bay

Czipperer Dia, 2014. december 11. 14:08

A legnagyobb torrentoldal egy rövid szünet után ismét visszatért. A felhasználókn azonban új címen találják meg, és egyelőre tartalmakat még nem találnak rajta.

Bár tartalom egyelőre még nincs rajta, de a Pirate Bay visszatért, és új címen érhető el. Az oldal egy rövid időre eltűnt az éterben, majd egy Costa Rica-i címen ismét elérhetővé vált. A thepiretebay.cr címre költözött a szolgáltatás.

 

A svéd rendőrség csapott le az oldalra még kedden, azóta nem elérhető a szolgáltatás. A 2003-ban létrehozott Pirate Bay oldalt már sok támadás érte, a jogvédők folyamatosan azért küzdenek, hogy kiiktassák. Eddig azonban mindig sikerült visszatérnie.

 

Kedden ismét sikeres volt a helyi rendőrség rajtaütése, és lefoglalták az oldal szervereit és számítógépeit Stockholmban, így azóta nem lehetett elérni és más fájlmegosztó oldalakat sem, beleértve az EZTV-t, a Zoinket és a Torrage-t.

 

A Hvg azonban arról ír, hogy a Pirate Bay valójában virtuális szervereken működik, tehát a rendőri lefoglalás során csupán a terhelésszabályozót tudták lekapcsolni. Így az oldal máris újra működik, bár tartalmak egyelőre még nem érhetők el rajta.

 

Úgy tűnik tehát, akármennyire is próbálkoznak, nem sikerül legyőzni a legnagyobb torrentoldalt.

 

Forrás: Independent.co.uk

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09