Pályázatot írtak ki biztonságos internet témában

forrás: Prím Online, 2014. december 13. 09:12

A Safer Internet Program (SIP) magyarországi konzorciuma a 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából versenyt hirdet a hazai középiskolások és felsőoktatásban részt vevők számára rövidfilm, animáció vagy riport készítésére. 

A 2015-ös Biztonságosabb Internet Nap alkalmából meghirdetett verseny célja, hogy a fiatalokat médiatartalmak előállítására motiválja a biztonságos internet témájában, és ezáltal felhívja a figyelmet az internet lehetőségeire és veszélyeire - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
 

A pályázatokat három korcsoportban - általános iskolák felső tagozatosai, középiskolások, felsőoktatásban résztvevők - várják 2015. január 31-én éjfélig rövidfilm, animáció és riportfilm kategóriában a sip@gyermekmento.hu címen. A tárgyban szerepeljen a verseny szó és a készítők neve.

 

A megmérettetésen egyének, vagy legfeljebb három fős csapatok vehetnek részt, a jelentkezési határidő 2015. január 18. A maximum három perces műveket három témakörben lehet kidolgozni. A "kreatív internet" témakörben készült alkotások a világháló pozitívumaira világítsanak rá: mi mindenre jó az internet, hogyan segíti mindennapi életünket és hogyan segíthet, ha baj van.
 

A "felelős mobilozás" témakör lehetőséget ad bemutatni, hogy miként válasszunk alkalmazásokat és eszközöket, hogyan tartozunk felelősséggel a létrehozott tartalmak iránt, mi történhet egy selfievel, nyomon követhetőek vagyunk-e telefonunk által. A "hozzunk létre egy jobb internetet közösen" témakörben a témához kapcsolódó, de az előző kategóriákhoz nem tartozó ötleteket várnak.
 

A jelentkezési lapot és a hozzájárulási nyomtatványt a https://saferinternet.hu/letoltesek/2014/12/11/biztonsagosabb-internet-nap linkről lehet letölteni. A szervezők azt kérik, hogy az alkotások végén szerepeljen a készítők neve is.
 

A SIP magyarországi konzorciuma tagjai a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Kft.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15