Magyar mobillehallgatás elleni védelem terjed a közel-keleten

Brindza Gábor, 2014. december 13. 15:38

Új régióban terjeszkedik a CryptTalk: a mobillehallgatás ellen védő alkalmazás közel-keleti régió piacára szánt változatát az Arenim Technologies az ITU Telecom World konferencián, Dohában mutatta be. A konferencián kiállítóként szereplő magyar startup által kifejlesztett CryptTalk így mostantól arab országokban is elérhető. A cég az ügyféligényekre válaszolva megjelentette az alkalmazás egyéni és kisvállalati felhasználóinak szánt prémium változatait, korlátlan partnerlistával és konferencia-funkcióval, a többi verzióhoz hasonlóan 30 napos ingyenes próbaidőszakkal.

A mobillehallgatások ellen védelmet nyújtó, magyar fejlesztésű CryptTalk mostantól az arab országokban is elérhető a biztonságos telefonálás lehetőségét kereső felhasználók számára. Az Arenim Technologies a hírt a jövőre Budapesten rendezésre kerülő, idén Dohában december 7-11 között megtartott ITU Telecom World konferencián jelentette be, ahol a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által meghívott kiállítóként vesz részt és lehetséges szakmai partnerekkel tárgyal. A cég megjelenése a közel-keleti piacon meghatározó lépést jelent a biztonságos mobiltelefonálás globális elterjedése felé.

 



„Az elmúlt egy évben a mobilbiztonság egyértelműen kiemelt kérdéssé vált a telekommunikáció és az informatika kulcsszereplőinek körében. Mára eljutottunk oda, hogy az ezzel kapcsolatos új igények nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kis- és középvállalkozások, illetve a magánfelhasználók életében, gondolkodásában is megjelentek” – emelte ki Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója. – „A szakma érdeklődése és a CryptTalk magánfelhasználói és kisvállalati változatainak eddigi sikere alapján a megoldás tömegesen elterjedhet, így 2015 világszerte a mobillehallgatás elleni védekezés éve lehet.”

A magyar startup novemberben dobta piacra a CryptTalk magánfelhasználók számára kifejlesztett verzióját, amely több ezres letöltéssel két nap alatt a legnépszerűbb magyar üzleti alkalmazás lett, két héten belül pedig az App Store üzleti alkalmazásainak globális listáján is a kedvencek közé került. A normál magánfelhasználói változata a 30 napos ingyenes próbaidőszakot követően havi 9,99 dollárért, a korlátlan partnerlistát kezelő, konferenciahívások lebonyolítására is alkalmas prémium verzió havi 19,99 dollárért fizethető elő, vagy fogadó módban ingyenesen tovább használható. Az Arenim Technologies tervei szerint a CryptTalk a közeljövőben további régiókban válik helyi nyelveken is elérhetővé.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50