Félmilliárd dollárt vettek ki a hackerek a Sony zsebéből

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 21. 08:57

Szakértők szerint eddig 500 millió dolláros kára keletkezett a Sony Pictures filmstúdiónak az ellene véghezvitt hackertámadás miatt.

Hemanshu Nigam, az SSP Blue tanácsadó cég - az AFP hírügynökség által szombaton idézett - munkatársa szerint a stúdió arról szóló döntése, hogy az Észak-Koreának tulajdonított akció és az azt kísérő fenyegetések nyomán nem mutatja be a The Interview című filmjét, jelentősen növelte az amúgy is tetemes anyagi kárt.

A vígjáték, amelyben a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) beszervez két újságírót a kommunista ország diktátora, Kim Dzsong Un megölésére, 75 millió dollárból készült, megtérülni azonban nem fog, mert a Sony Pictures úgy döntött, egyelőre semmilyen formában nem vetíti.

A film körüli botrányok miatt eddig keletkezett és vélhetően még keletkező károk mellett a cégnek költenie kell komputerhálózata helyreállítására és a jogi kiadásokra is, az internetes kalózok ugyanis nyilvánosságra hozták a stúdió bizalmas levelezésének egy részét, ami miatt két korábbi alkalmazott máris keresetet nyújtott be. A Sony Pictures a tekintélyéből is sokat vesztett emiatt.

Kulcsszavak: Sony hacker

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05