Légdeszka, repülő autó és önbefűző cipő – Marty McFly szerint ez vár ránk jövőre

forrás: Prím Online, 2014. december 24. 10:11

Biztos sokan emlékeznek még a Vissza a jövőbe című filmre. A főszereplő, Marty McFly 2015-be érkezik, amikor is egy távoli jövő tárul a főhős szeme elé. Vajon a 80-as években elképzelt jövőképből mi válik valósággá?

Pár nap és átlépünk 2015-be, ami azért is különösen lényeges dátum a filmrajongók számára, mert a 80-as évek egyik kultikus filmsorozatának, a Vissza a jövőbe főhőse, Marty McFly szintén 2015-be érkezik, amikor elindul jövőt látni. A film szerint a furán öltözött emberek, a repülő autók és a légdeszkán közlekedő gyerekek a mindennapok részei lesznek. Ugyan már nem kell sokat várnunk és hamarosan kiderül, hogy a közel 30 éve elképzelt jövőről tényleg reális képet festettek-e az alkotók, de addig is itt egy válogatás, hogy mi valósult már meg és mire kell még várnunk egy pár évet! 

 

1. Marty McFly önmagát befűző és világító Nike cipője – megvalósult, a Nike tényleg elkészítette a futurisztikus cipőt, 2011-ben már megjelentetett egy sorozatot Nike MAG néven, amiből 1 500 darab készült, és amit akkor azonnal el is kapkodtak a rajongók. A Nike dizájnerei azonban 2015-re ígérik a Nike MAG Hyperdrunk továbbfejlesztett modell bemutatását és várhatóan hasonlóan nagy kereslet lesz rá.

 

2. Telefonszemüveg – megvalósult, TV-zés és telefonálás egy szemüveg segítségével? A Google Glass még többet is tud, mint a filmben látható szupereszköz, jövőre pedig már a hétköznapi emberek számára is elérhető lesz. 

 




3. Légdeszka – megvalósult, ugyan jövőre még valószínű nem ezzel fogják a kislányok "csapatni" a téren, azonban már elkészült az első prototípus, amit a gördeszkás legenda, Tony Hawk is tesztelt. Hendonak hívják a szerkezetet és elektromágnesesség révén működik.

 

 

4. Repülő autók – nem valósult még meg, pedig nem a Vissza a jövőbe az egyetlen film, amelyik már így képzeli el a jövő közlekedését, sok problémát megoldana a mindennapokban!

 

5. Az önmagát megszárító és méretre igazodó dzseki – nem valósult még meg, pedig milyen praktikus lenne egy olyan kabát, ami mindig passzol a méretünkhöz és eső esetén megóv a bőrigázástól.

 

6. Az összecsukható kert a házban – nem valósult még meg, pedig mekkora könnyebbség lenne, ha egy mobil kert lenne a lakásunkban, ami mindig frissen tartja a növényeket és ahonnan bármikor téphetünk egy finom gyümölcsöt.

 

A fenti listából látszik, hogy annyira nem vagyunk elmaradva a Vissza a jövőben bemutatott mindennapoktól és ki tudja, 2015. október 21-ig – ekkor érkezik meg Marty McFly a jövőbe – a még meg nem valósult eszközök is elérhetőek válhatnak számunkra. 

 

Addig is, amíg ez kiderül, aki szeretné újra megnézni a Michael J. Fox főszereplésével kultikussá vált filmsorozat mind a három részét, december 25-én a Paramount Channel csatornán megteheti.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09