Senki többet?

2000. szeptember 17. 04:46
Sokan szeretnék, hogy az elmúlt évtizedeket senki ne hozhassa többé vissza, ám az egykori Szovjetunió hetven évét vagy Magyarország és a környező országok közel fél évszázadát nehéz lenne nyom nélkül kitörölni a történelemkönyvekből, ám a nyomok némelyike a rendszerváltás után árucikké vált, s a világ különböző bolhapiacain egyre többet ér...
S enki többet ne kezdjen tehát vörös csillagos, Lenin-szobros elvtársi játékba az emberi sorsokkal, de a különféle aukciókon a Lenin-szobroknál s egyéb történelmi emlékeknél a "senki többet?" egyre gyakrabban hangozhat fel... Ezúttal Magyarország első online aukciósházában lesz nemzetközi árverés a "vörös korszak" emlékeiből: a tavaly őszi nagy sikerű Kieselbach-aukcióval elindított Prím-eCollections sorozat most RedCollection néven folytatódik.

A Prím - miként tavaly a képaukciónál - most is csak az árverezőszoftvert biztosítja az aukcióhoz, a gyűjteményről ezúttal a több egyedi tartalomszolgáltatást (WebBusiness, Webnyertes stb.) nyújtó WebTime Kft. gondoskodott. A WebTime több száz egyedi "műtárgyból" álló kollekciója a www.RedCollection.com oldalra kerül fel, ahol a Prím aukciós gépezetével szeptember 7-én indulhat a licit. Az aukcióhoz természetesen a www.arveres.com oldalról, vagyis a Prím árverezőházának főbejáratán keresztül is el lehet jutni a megfelelő kategória kiválasztásával, de a két rendező cég közvetlen linket is biztosít honlapjáról (prim.hu, www.webtime.hu). A váltott tárgyakkal zajló árverés két hónapig, stílusoson november 7-éig tart, természetesen folyamatosan cserélődő "árukészlettel".

A több mint fél ezer tárgy között akad kétéltű harci jármű (BRT), de az igazi kuriózum egy Lenint ábrázoló afgán selyemgobelin, amely a maga műfajában minden bizonnyal milliókat érő műalkotás. A licit persze alacsonyabbról, ebben az esetben 500 000 forintról indul.

A kispénzű gyűjtőknek sem lesz okuk a szomorkodásra, hiszen akadnak majd tárgyak néhány ezer forintos induló árral is.

Az árverezésre kerülő tárgyak egy virtuális kiállítás keretében szintén megtekinthetők, ahol megmutathatjuk gyermekeinknek, hogyan nézett ki az a Losonci Pált ábrázoló "május 1-je" tábla, amellyel annak idején kötelező volt felvonulnunk, vagy - megkopott orosznyelv-tudásunkat felidézve - megtudhatjuk, hogyan kell krumplit pucolni a Vörös Hadseregben a munkafolyamatokat bemutató tábla segítségével.

Természetesen nem hiányozhatnak a Vlagyimir Iljicset ábrázoló festmények, szobrok, rézkarcok, szőnyegek sem, amelyeket akár virtuális képeslap formájában is továbbíthatunk a munkásmozgalomból kimaradt embertársainknak, elvtársainknak :-).

Az site alkotói a kezdőoldalon a félreértések elkerülése végett mindenkit tájékoztatnak, hogy ők bizony kapitalisták, vagyis a RedCollection.com oldalainak létrehozása mentes mindenféle politikai és ideológiai nézettől, tevékenységüket kizárólag üzleti célok vezérlik.

Eme üzleti célok elérésében számítanak a külföldi műgyűjtőkre is, ezért az aukció ezúttal kétnyelvű, angolul is elhangzik majd a "senki többet?" a kalapács lecsapása előtt...

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50