Új telefonok a HTC tarsolyában - Desire 320 és 826

Farkas Norman, 2015. január 7. 15:44

A tajvani HTC két új Desire okostelefonnal bővítette kínálatát. A Las Vegas-i Consumer Electronic Show-n leplezték le a középkategóriás Desire 826-ot, valamint az alsó-középkategóriás Desire 320-as modellt. 

Desire 320

 

Két Desire mobil bemutatását időzítete a januári CES-re (Consumer Electronics Show) a HTC, melyek közül az egyik a Desire 320 nevű alsó-középkategóriás telefon. Sajnos  a készülék nem tekinthető ízig-vérig újdonságnak, ugyanis nagyjából ugyanazt a tudást préselte bele a gyártó, mint amit a kb. egy éve leleplezett Desire 310-be.

 

A belépőszintű mobil működéséről egy 1,3GHz-es négymagos processzor gondoskodik, amit változattól függően 512MB vagy 1GB RAM, és – szintén változattól és régiótól függően – 4 vagy 8GB tárhely egészít ki. Még jó, hogy nem spórolták ki a microSD kártyafoglalatot a telefonból, így van lehetőség a tárhely bővítésére.

 

A Desire 320 fedélzetén a Sense kezelőfelületbe öltöztetett Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot. A masina előlapját egy 4,5 hüvelykes, 854 x 480 pixel (FWVGA) felbontású érintőkijelző uralja, ami fölött egy VGA előlapi kamera csücsül. A hátlapra egy 5 megapixeles, Full HD videók rögzítésére alkalmas fénylesőt szereltek a HTC emberei, amivel LED villanó híján nem sokat érünk, ha gyenge fényviszonyok mellett szeretnénk alkotni. Sajnos a vaku elhagyása miatt az elemlámpa funkciót is kihúzhatjuk a készülék tudáslistájáról. Sebaj, a kategóriában nagyon menőnek számító 1080p Full HD videó felvételi lehetőség némelyeknek biztosan kárpótlást jelent a hiányosságokért.

 


Az új Desire után nem igazán fognak vágyakozni az 4G LTE hálózati támogatást kereső vásárlók, ugyanis a mobil „csak” a 2G és 3G hálózatokra tud felkapaszkodni, adatátvitel frontján a maximum 21 megabites letöltéssel kecsegtető HSPA jelenti számára a plafont. A telefonból nem hiányzik a Bluetooth (4.0), a GPS és a WiFi (802.11 b/g/n) modul sem, az energiaellátását pedig egy 2100mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, ami – a HTC elmondása szerint – akár 12 órás beszélgetési időt kínál 3G hálózaton egy feltöltéssel.

 

A Desire 320 hamarosan megjelenik az Egyesült Királyságban, Kanadában pedig máris megvásárolható 99 dollárért kártyás csomagban.

 

Desire 826

 

A fentebb említett belépőszintű készüléktől eltérően a Desire 826 a felső-középkategóriát képviseli; csupán egy hajszál választja el attól, hogy a csúcsmobilok táborába soroljuk.

 

A telefon lelke egy 64 bites négymagos, 1,7GHz-es Qualcomm Snapdragon 615 processzor, amit 2GB RAM és 2600mAh kapacitású akkumulátort vesz körül. A mobil előlapjának javát egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású érintőkijelző fedi le, amit alul és felül szinte láthatatlan BoomSound hangszórók fognak közre. A fedélzeten az Android 5.0 rendszer fut – természetesen a HTC Sense kezelőfelülettel kiegészülve.

 


A Desire 826 remek választás lehet a mobilos fotózást és a szelfik készítését kedvelő felhasználók számára; a mobil előlapján ugyanis egy UltraPixel kamera csücsül, hátoldalára pedig egy 13 megapixeles, LED villanóval segített fénylesőt építettek. A repertoárból nem hiányzik a HTC EYE Experience kameraszoftver, ami lehetővé teszi, hogy a a legtöbbet hozzuk ki az említett modulokból.

 

Egyelőre nem ismerjük az új Desire árát, s elérhetőségéről sem árult el sokat a gyártó. Várhatóan Ázsiában lesz a készülék piaci premierje január későbbi részében, majd egyéb régiókban is felbukkanhat. Jó hír, hogy a HTC weboldalán értesítést lehet kérni afelől, hogy a Desire 826 mely országokba veszi az irányt a jövőben.

 

Nyitókép: techtimes.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50