Továbbfejlesztett 4K UHD tévék az LG háza táján

Czipperer Dia, 2015. január 13. 09:11

A kisebbik dél-koreai gyártó, az LG nemcsak OLED TV kínálattal készült az idei CES-re. A vállalat legújabb, továbbfejlesztett 4K UHD tévéit is bemutatta Las Vegasban.

Az LG 4K ULTRA HD TV fronton is dobbantott a CES-en (Consumer Electronic Show). A televíziók előnye azonban nemcsak ez, hanem az is, hogy most debütáló technológiák is dolgoznak bennük.

 

Technológiai újítások a színen

 

A Wide Color LED névre keresztelt megoldás révén a tévék nagyobb színmélységű, élethű képeket kínálnak a foszfor alapú LED-ek révén. A tévék sorában olyan modellek is lapulnak, amelyek 30%-kal bővítik a színterjedelmet. Ezek a készülékek a Quantum Dot 4K Ultra HD termékcsalád tagjai.

Tömeg az LG standján

 

A tévék jellegzetessége még a nagy betekintési szög, valamint a vibráló színek eredetisége a 4K paneleknek köszönhetően.

 

Az LG  szintén saját technológiája révén oldotta meg a kontrasztok finomítását. A True Black Color megoldás egy halványítási technológia, mely a finomítás mellett sötétebb és mélyebb fekete árnyalokat garantál.

 

Szintén idei újdonság a vállalattól a Natural Color természetes színvisszaadási technológia, melynek különlegessége abban rejlik, hogy a lehető legkisebbre csökkenti a színreprodukciós hibákat. Megemlítendő még a Contrast Optimizer is, amely maximalizálja a fényerőt és a kontrasztot.

 

A hangzásról az ULTRA Surround többcsatornás hangrendszer gondoskodik. A hangszórók kompakt kialakításúak, de erejüket ez nem befolyásolja.

 

Dizájn

 

Az LG nemcsak a képminőségre fókuszált a tévék megalkotásakor. A külső borítás során is figyeltek a kialakításra. A vállalat ULTRA Slim ultravékony formatervezését párosították a CINEMASCREEN kialakítással.

 

A tévék ráadásul vékony keretet kaptak,és megjelenésük letisztultságot sugároz. Előnye továbbá még az is, hogy hátoldala illeszkedik a lakásberendezéshez.
 

 

webOS 2.0

 

Az LG saját fejlesztésű platformja szintén megújult. A webOS 2.0 könnyebben kezelhető és gyorsabb is. A vállalat elmondása szerint jócskán csökkent például a rendszerindítási idő, akár 60%-kal is gyorsabban tölthet be. Ami még szintén a felhasználóbarát élmény jegyében történt újítás, hogy a felhasználók kedvük szerint testre szabhatják a képernyő alján található menüsávot is és könnyebben csatlakoztathatók külső eszközök.

Kulcsszavak: LG 4K UHD TV CES 2015 technológia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05