David Blunck az Invitel új vezérigazgatója

forrás: Prím Online, 2015. január 15. 10:27

Az Invitel Távközlési Zrt. bejelenti, hogy 2015. január 14-től David Blunck tölti be a társaság vezérigazgatói pozícióját.

A 48 éves szakember 2012 szeptembere óta az Invitel pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett, korábban vezető pénzügyi tisztségeket töltött be Európa és az Egyesült Államok távközlési-, pénzügyi- és légiközlekedési ágazataiban.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy lehetőséget kaptam az Invitel csapatának vezetésére egy olyan időszakban, amikor folytathatjuk társaságunk sikeres stratégiájának megvalósítását. A lakossági szegmensben továbbra is a minőségi televíziózást középpontba helyező szolgáltatáscsomagokkal, a vállalati szegmensben pedig a teljes körű infokommunikációs megoldásokra fókuszáló szolgáltatási portfólióval kívánunk jelen lenni” – fogalmazott David Blunck, az Invitel új vezérigazgatója. „Az elmúlt két év során az Invitel megkétszerezte bevételét úgy az IPTV-, mint az ICT-szolgáltatások területén. Komoly növekedési célokat tűztünk ki magunk elé ezeken a stratégiai piacokon: az idei évben folytatjuk nagysebességű hálózatunk korszerűsítését, és célunk a vállalati ICT-szolgáltatások további bővítése annak érdekében, hogy még szélesebb körű kínálatot nyújthassunk ügyfeleinknek” – tette hozzá David Blunck.

Nikolaus Bethlen, az Invitel anyavállalatának (Magyar Telecom BV) elnöke köszönetét fejezte ki a távozó vezérigazgatónak, David McGowan-nek, és hozzátette: „David McGowan vezetői munkájának köszönhetően az Invitel jó úton halad a működési kiválóság és a pénzügyi stabilitás felé. David Blunck irányításával az Invitel tapasztalt menedzsmentjének minden lehetősége megvan arra, hogy az eddigi üzleti és piaci eredményekre építve sikerrel folytassa a megkezdett munkát. A részvényesek teljes mértékben támogatják az új vezetőt és csapatát a hálózatkorszerűsítés és termékfejlesztés további megvalósításában.”

David Blunck 2008 óta dolgozik Magyarországon. Az Invitelhez történő csatlakozását megelőzően a Brokernet Csoport pénzügyi vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett, korábban pénzügyi vezetői pozíciókat töltött be a Colt Technology Services, a Delta Air Lines és az American Airlines cégeknél az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. David Blunck egyetemi tanulmányait a Georgetown Egyetemen (USA) folytatta, majd az Indiana Egyetemen (USA) szerzett MBA fokozatot. Magyar-amerikai kettős állampolgár, folyékonyan beszél magyarul.

 

Kulcsszavak: Invitel CIO +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15