NetIQ Secure Configuration Manager 6.0: a biztonsági előírások szakértője és őre

forrás: Prím Online, 2015. január 23. 13:22

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Secure Configuration Manager 6.0. Az eszköz ellenőrzi a vállalat rendszereinek beállításait, és jelzi, ha azok eltérnek a megfelelőségi előírásoktól, illetve a legjobb gyakorlatoktól. A megoldás révén így a szervezetek egyszerűen kivitelezhetik és igazolhatják a compliance követelmények teljesítését, legyen szó akár a SOX, a PCI DSS, a HIPAA, a FISMA vagy a NERC CIP és egyéb szabályozások feltételeiről. A legújabb kiadás a hálózati eszközökre is kiterjeszti a vizsgálatot, és integrálható a NetIQ biztonsági információ- és eseménykezelő megoldásával.

A NetIQ Secure Configuration felméri a rendszerek konfigurációját, majd az eredményeket a testre szabható, valamint a szabványoknak megfelelő házirendsablonok segítségével összeveti az ajánlott beállításokkal. Ahol olyan beállítást észlel, amely nem felel meg a compliance követelményeknek, illetve az adatbázisában található legjobb gyakorlatoknak, azt külön jelzi. Ilyen esetben az informatikai szakemberek eldönthetik, hogy megtartják a beállítást, vagy utasítják az eszközt a szükséges módosítások elvégzésére. A NetIQ Secure Configuration Manager ezenfelül olyan riportok készítésére is alkalmas, amelyek segítségével a vállalatok igazolhatják a megfelelőségi előírások teljesítését.


A NetIQ a legújabb kiadásban a hálózati eszközökre is kiterjesztette a biztonsági beállítások felmérését. A NetIQ Secure Configuration Manager beépített támogatást tartalmaz a Cisco és Juniper készülékek vizsgálatához, egyéb eszközök elemzésénél pedig egy új, rugalmas kiegészítő teszi lehetővé a támogatás kiterjesztését az ügyfelek, illetve a szolgáltatók számára.

 


Az új változat ráadásul integrálható a NetIQ Sentinel szoftverrel is, ennek köszönhetően a biztonsági információ- és eseménykezelő megoldás felé egyszerűen továbbíthatók az olyan események adatai, amelyeknél hibát jelzett a vizsgálat. Így a biztonsági elemzők is egyértelmű képet kapnak az infrastruktúra megfelelőségi elmaradásairól és sebezhetőségeiről, és felmérhetik a kockázatokat, illetve megtehetik a szükséges lépéseket. A megoldás emellett egyéb GRC (biztonságirányítási, kockázatkezelési és compliance-kezelési) megoldásokkal is együttműködik, továbbá jelentősen csökkenti a működtetési költségeket és egyszerűsíti az együttes használatot a Unified Compliance Framework interface (UCFi) támogatásának köszönhetően.


A Secure Configuration Manager újfajta, egyszerűbb licencelési konstrukcióban érhető el, amelyben a felhasználók akár szerverenként, munkaállomásonként, eszközönként vagy IBM i LPAR megoldások esetén logikai partíciónként is igényelhetik a licenceket.

A NetIQ Secure Configuration Manager 6.0 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalakra: https://www.netiq.com/products/secure-configuration-manager/ és http://netiq.hu/files/products/netiq/NetIQ_Secure_Configuration Manager_flyer_hu.pdf
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50