Ma van a Biztonságosabb internet napja

MTI Sajtóadatbank, 2015. február 10. 13:30

Év végére minden EU-tagállamában alkalmazható adatbiztonsági-adatvédelmi oktatási programot dolgoz ki általános iskolásoknak a lengyel és a szlovén társhatósággal, valamint egy belgiumi egyetemmel közösen a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság - mondta el a NAIH elnöke a 12. alkalommal megrendezett Biztonságosabb internet nap budapesti rendezvényén, ahol átadták a leginkább és legkevésbé felhasználóbarát honlapoknak odaítélt díjakat is.

Péterfalvi Attila megemlítette: az osztályfőnöki, az etika- és az informatikaórákba integrálható képzés fő célja az, hogy morális-etikus hozzáállásra nevelje a fiatalokat, ugyanakkor képzést nyújtson a pedagógusoknak, hogy hozzájuk fordulhassanak azok a gyerekek, akik szüleiktől vagy kortársaiktól nem kapnak elegendő támogatást, ha támadás, zaklatás éri őket a világhálón.

 



Péterfalvi Attila hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az adatbiztonság és az adatvédelem témakörét komplexen kezeljék az iskolai oktatásban. Az MTI érdeklődésére a NAIH elnöke elmondta, fogadókészséget tapasztaltak a most készülő anyag iránt a magyar kormányzat részéről, de az legkorábban a 2016-os tanévben válhat a tananyag részévé.

Péterfalvi Attila a rendezvényen adta át a leginkább és a legkevésbé felhasználóbarát honlapoknak odaítélt díjakat; előbbiben a http://emagyarorszag.hu, a http://palyazat.gov.hu és a http://www.bud.hu, utóbbiban a http://hirek.oldal.info, a http://www.neptun.hu és a http://salsa.hu részesült a javaslatokat értékelő szakmai zsűri döntése alapján.

A rendezvényen adták át annak az első alkalommal meghirdetett pályázatnak a díjait is, amelyre fiatalok nevezhettek az internetbiztonság fontosságát és a világhálóban rejlő lehetőségeket bemutató animációs, rövid- vagy riportfilmekkel. Mindegyik díjat a Biztonságosabb internet napot konzorciumban szervező nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat pályázatának eredményeként ítélték oda.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09