Tegyen az online biztonságért, 2 GB-nyi extra Google Drive-tárhely jár érte

forrás: Prím Online, 2015. február 11. 10:16

Idén 11 éve, hogy minden  februárban megtartják a Biztonságosabb Internet Világnapját (Safer Internet Day), ami a tudatosabb és biztonságosabb internethasználatra hívja fel a figyelmet. A Google konkrét tippekkel biztat a biztonságosabb internetezésre: az ellenőrzés pár kattintás, amit ha február 17-ig megcsinálnak a felhasználók, 2 GB plusz tárhelyet kapnak a Google Drive-ban.

Az online biztonság ma már egyre több embert foglalkoztat. Ha már ön is vesztette el a telefonját, vagy előfordult, hogy véletlenül kizárta magát az e-mail fiókjából akkor ismerős lehet az ezt követő bizonytalanság. Egy 2014 októberi Gallup-kutatás azt mutatja, hogy egyre komolyabban vesszük az online biztonságot: az USA-ban például több ember aggódik amiatt, hogy internetes fiókját feltörik, mint hogy az otthonába betörnek.

 

Nézze meg, mit tehet ma az online biztonságért, ha Google-fiókja van! A biztonsági felülvizsgálattal többek között az alábbiaknak nézhet utána:

 

·         Készüljön fel: mi történne, ha kizárná magát a fiókjából?

 

Telefonszámának megadásával akkor is kaphat segítséget, ha véletlenül kizárta magát a Google-fiókjából (pl. elfelejtette a jelszavát).

 

·         Ellenőrizze, hogy nem tudta-e meg valaki a jelszavát: Ön lépett be a Gmail-fiókjába Argetínából?

 

Könnyen áttekintheti, hogy legutóbb milyen eszközökről jelentkezett be Google-fiókjába. Ha olyan tevékenységet, eszközt vagy bejelentkezési helyet lát, ami nem ismerős, akkor javasolt a jelszó azonnali megváltoztása.

 

·         Emlékszik, milyen alkalmazásoknak adott engedélyt, hogy a Google-fiókjához kapcsolódjanak? 

 

Megnézheti, hogy milyen alkalmazásoknak, weboldalaknak és eszközöknek adott engedélyt arra, hogy a Google-fiókjához kapcsolódjanak. Győzödjön meg arról, hogy ismeri és használja mindegyiket, valamint megbízik bennük. A sosem használt alkalmazásokat (valamint a már nem használt, régi telefont) javasolt kitörölni a listából.

 

A biztonsági felülvizsgálat csak pár percet vesz igénybe. Látogasson el Google-fiókjának beállítási oldalára és győződjön meg róla, hogy az ott lévő információk pontosak és naprakészek!

 

A Google számára elsődleges a biztonság. A Google biztonságos böngészési technológiája például azonosítja az ártalmas honlapokat és figyelmezteti erről az internetezőket még azelőtt, hogy az oldalra léptek volna.

 

Ezzel a módszerrel több mint egymilliárd Chrome, Firefox és Safari felhasználó kap védelmet. Emellett a kétlépcsős azonosítás a Google-fiók jelszaván túl egy további védelmi vonalat ad. Ez a módszer hasonló a bankokéhoz, amikor az utalásoknál egy biztonsági kódot küldenek SMS-ben. A Google fejlesztői csapata rendszeresen beszámol arról, milyen új rosszindulatú tevékenységekkel találkoznak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09