BeeSmarter #3 – 24 órás Mobil Programozó és Dizájner Csapatverseny

forrás: Prím Online, 2015. február 12. 12:17

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karával (PPKE), valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME) közösen harmadik alkalommal rendezi meg mobil programozó és app dizájner csapatversenyét, a BeeSmartert, az SAP Hungary Kft. főtámogatásával.

A BeeSmarter egy egyedülálló programozóverseny, mivel hordozható eszközökre optimalizáltan kell komoly feladatokat megoldaniuk a versenyző csapatoknak, a döntőben együttműködve dizájner csapatokkal. Ez egy teljesen újszerű kapcsolódási pont, így nem csak a csapaton belüli kooperációs képesség számít, hanem más szakterületről érkezőkkel való együttműködés is.

A tavalyi évben a csapatoknak egy kártyajátékot kellett fejleszteniük 24 óra leforgása alatt. A feladat során a dizájnereknek a látványos felületet készítették el, míg a programozók saját mesterséges intelligenciát fejlesztettek. A BeeSmarteren a csapatok a feladatokat a jelenleg két legelterjedtebb platformon, Androidon és iOSen adhatják be.

 



A háromfős egyetemista, középiskolás vagy akár már profi programozókból álló csapatok jelentkezését, valamint a dizájner csapatok jelentkezését 2014. február 19-ig várják a szervezők a http://beesmarter.org címen.

A megmérettetés 2015. február 20-22 között egy selejtező feladat megoldásával kezdődik valamennyi kategória számára, melyet a versenyző csapatok az interneten keresztül adhatnak be. A verseny döntője 2015. március 7-8 között a PPKE-n lesz. A döntőbe a legjobb 11 programozó és 11 legjobb dizájner csapat kerülhet be, a tavalyi első helyezett csapatok mellé.

A verseny megrendezésének főtámogatója az SAP Hungary Kft, és további olyan nagy vállalatok támogatják, mint az arany fokozatú szponzorként jelenlévő technikai segítséget is nyújtó EPAM, valamint a verseny elindulása óta támogató Ericsson, valamint ezüstfokozatú támogatóként a Misys. Idén is a verseny partnere a Netlife, valamint médiapartnerünk a TheVR.hu.

A tavalyi versenyről készült 6 perces videós összeállítás:
 


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05