2018-ig maradhatnak a magas eu-s roamingdíjak

forrás: Prím Online, 2015. február 23. 11:27

 Bár az Európai Unió korábban hozott döntései értelmében elvileg az idei év végén ki kellene vezetniük a mobilszolgáltatóknak a barangolási díjaikat, várhatóan 2018-ig maradnak a külföldi mobilhasználat után fizetendő magas tarifák. Addig csak kisebb kedvezményekkel számolhatnak a felhasználók - írja a Magyar Nemzet.

Valószínűleg mégsem vezetik ki az idén az uniós távközlési piacról a roamingtarifákat a távközlési szolgáltatók: az ezt célzó, az elmúlt években hozott uniós döntések szerint az EU-ban tevékenykedő operátorok az év végétől a belföldön is érvényes tarifákat lettek volna kötelesek alkalmazni külföldi mobilhasználat – telefonálás és internetezés – esetén, ám egy friss európai tanácsi előterjesztés a határidőt három évvel tolná ki. Mint arról a Reuters hírügynökség beszámolt, az európai döntéshozatalban fontos szerepet játszó testület javaslata azzal érvel, hogy a mobilszolgáltatóknak több idő kell az új árstruktúra következtében megváltozó piaci körülményekhez való alkalmazkodásra.

Az Európai Bizottság ugyanakkor továbbra is a díjak mihamarabbi mérséklése mellett van. – Várjuk az Európai Tanács javaslatát, amely azonban félő, hogy nem elég ambiciózus – fejtette ki a Reuters kérdésére az unió egységes digitális piacáért felelős biztosa. Andrus Ansip szerint a roamingdíjak rendszere egy rossz pénzügyi döntés következménye, ami lényegében azt üzeni a távközlési ügyfeleknek, hogy külföldön ne használják a szolgáltatásokat. A korábbi észt miniszterelnök hangsúlyozta, bízik a tárgyalások sikerében, amelynek során sikerül olyan döntést hozni, amely mind a távközlési piac szereplői, mind pedig a fogyasztók számára kedvező eredménnyel végződik.

 

MNO.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09