Nikon ME-W1: vezeték nélküli mikrofon DSLR videózáshoz

forrás: Prím Online, 2015. március 5. 12:19

A Nikon bemutatta új, vezeték nélküli ME-W1 mikrofonját. A hordozható és egyszerűen használható irányfüggetlen/monó mikrofon akár 50 méter távolságból is kristálytiszta hangfelvételt készít.

A mikrofoncsatlakozóval rendelkező fényképezőgépek mindegyikével kompatibilis ME-W1 vezeték nélküli mikrofon rendkívül praktikus eszköz. Kialakításának köszönhetően tiszta, szaggatásmentes hang rögzítésére képes közvetlenül annak forrásánál, a kiváló minőségű végeredmény pedig valóban rabul ejti a hallgatóságot. A mikrofonrendszer egy Bluetooth-kapcsolaton keresztül kommunikáló jeladóból és vevőből áll, a beállítása és használata pedig rendkívül egyszerű. Az ME-W1 kiváló választás előadások, a helyszínen rögzített utcai interjúk, illetve professzionális minőségű vlogbejegyzések hangjának rögzítésére. Az eszköz egyetlen elemmel akár három órán át is üzemképes marad. Ha pedig egy zenei fellépést szeretne sztereóban rögzíteni, csatlakoztassa a Nikon ME-1 sztereó mikrofont az ME-W1 külső mikrofoncsatlakozójához.

 


Minőségi hangfelvétel közvetlenül a hangforrásnál


Az ME-W1 vezeték nélküli mikrofonnal közvetlenül a hangforrásnál készíthet felvételt, amivel tovább javíthatja a videofelvétel minőségét. Ha pedig mozognia kell a felvétel készítése közben, vagy zajos környezetben forgat, akkor a vezeték nélküli mikrofon felbecsülhetetlen értékű segédeszközzé válik. Mivel bátran a hangforrás mellé helyezheti a mikrofont, ezzel újabb érzelmi töltetet vihet a videoanyagba; a beszélők hangjának minden árnyalatváltozását rögzítheti, illetve nehezen megközelíthető pontokról veheti fel a környezet zajait. Az ME-W1 modell esetében a jeladó és a vevő egyaránt képes a hangrögzítésre. A hangot így kizárólag a mikrofonnal is rögzítheti, de lehetősége van arra is, hogy a mikrofont és a vevőt egyszerre használja: vagy csak a téma hangját, illetve akár egy beszélgetést is rögzíthet. Akár interjút, akár reality stílusú vloganyagokat készít, rendkívül hasznosnak fogja találni az egy- és kétirányú hangrögzítést.

 


Sokoldalú


A sokféle fényképezőgéppel kompatibilis ME-W1 vezeték nélküli mikrofonnak nem csak a Nikon D-SLR modellek birtokosai örülhetnek. Az ME-W1 bármely, mikrofoncsatlakozóval rendelkező Nikon 1 vagy COOLPIX fényképezőgéppel közvetlenül használható, emellett pedig az erre szolgáló kábelekkel többféle, harmadik gyártótól származó eszköz is csatlakoztatható hozzá. A hangfelvétel monó ugyan, ha azonban sztereó felvételt szeretne készíteni, csatlakoztassa a külön megvásárolható Nikon ME-1 sztereó mikrofont az ME-W1 külső mikrofoncsatlakozójához. Legyen szó egy koncert vagy egy prezentáció rögzítéséről, Ön szabadon, a hang minőségének és irányíthatóságának változása nélkül mozoghat és videózhat közben.

 


Hordozható és tartós


Egyetlen AAA méretű alkálielemmel akár három órán át megszakítás nélkül működik, így az ME-W1 mikrofon tápellátásának megoldása gyerekjáték. Mindezt kompakt kivitel, valamint víz-, ütés és porálló kialakítás teszi teljessé. Ez a mikrofon valóban páratlanul kényelmes eszköz! Akár az utcán sétálva keres témát a legújabb vlogbejegyzéséhez, akár egy hosszabb eseményt rögzít, vagy egész nap forgat: az eszköz biztosítja, hogy mindez zökkenőmentesen és pofonegyszerűen történjék.
 

Kulcsszavak: DSLR mikrofon videó Nikon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05