Megérkezett az Xbox One márciusi frissítése

Czipperer Dia, 2015. március 10. 14:26

A Microsoft ismét frissítette Xbox One játékkonzolját. Az eszköz többek között screenshotkészítési, valamint spamjelentési opcióval is bővült a márciusi update során.

A pillanatok megörökítése

 

Az Xbox One játékkonzol márciusi frissítése is tartogat újdonságokat a felhasználóknak. Az update fontos része a screenshot, vagyis pillanatkép-készítési opció. A tulajdonosok a hangjuk vagy Kinect révén is adhatnak parancsot az eszköznek, hogy készítse el a képet, méghozzá az „Xbox take a screenshot” utasítással. Akik pedig jobban szereti a hagyományos megoldásokat, azok választhatnak másik megoldást. Az Xbox gombra duplán kattintva kiválaszthatják a screenshot opciót.

 

Ez a lehetőség csupán játék közben lehetséges, az eredménytáblákról, illetve az alkalmazásokról nem lehet pillanatképet készíteni. A képet a rendszer a dupla megnyomással azonnal elkészíti, majd a felhasználó dönti el, menti-e vagy sem. Ezt az Y gombbal teheti meg.

 

További újdonságok

 

A fő screenshot opció mellett akad még újdonság a márciusi frissítésben. A konzol révén ezentúl a felhasználók a spam üzeneteket is jelenthetik. Az elmúlt időben jelentősen megszaporodott az Xbox Live üzenetek száma, melyek esetén a Microsoft lehetővé teszi, hogy ezeket spamnek jelöljék, melyekről az Xbox csapata is értesítést kap.

 

A Microsoft azt is lehetővé tette a felhasználóknak, hogy a valós nevüket megosszák mindenkivel. Ezentúl tehát nem csak barátaink láthatják majd kik is vagyunk valójában, hanem bárki. A Suggested Friends, vagyis az „Ajánlott barátok” funkció révén pedig könnyebb lesz ismerősöket találni, hiszen a közös ismerősök ismerőseit ajánlja majd fel a rendszer.

 

 

Forrás: TheVerge.com; Xbox

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05