Még egyszerűbb mobil kommunikáció a Novell megújult termékeivel

forrás: Prím Online, 2015. március 11. 09:33

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Messenger 3.0 és a Novell GroupWise Mobility Service 2.1. A megoldások segítségével a vállalatok még egyszerűbb kommunikációt tehetnek lehetővé a felhasználók között bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről. A GroupWise Mobility Service használatával a felhasználók egyszerűen szinkronizálhatják a levelezőrendszerben tárolt névjegyeiket, leveleiket és naptárbejegyzéseiket bármilyen ActiveSync-képes eszközre. A Novell Messengerrel pedig most már mobileszközről is biztonságosan és kényelmesen, dedikált mobilalkalmazáson keresztül válthatnak azonnali üzeneteket kollégáikkal.

„A vállalati felhasználók magánéletükben már teljesen hozzászoktak ahhoz, hogy bármikor és bárhonnan azonnal, számos különféle csatornán és hálózaton keresztül kommunikálhatnak az okostelefonjaik vagy tableteik segítségével. Ez a lehetőség a munka hatékonyságát is jelentősen növelheti, azonban ilyen esetben a vállalati információk biztonságát is figyelembe kell venni. A Novell a most megújult termékein, illetve a mobilitási portfólióján keresztül olyan eszközöket kínál a szervezetek számára, amelyekkel biztosíthatják alkalmazottaik számára a privát szférájukban már megszokott szabadságot, ugyanakkor biztonságos környezetben tarthatják a céges adatokat” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.


A Novell Messenger vállalati azonnali üzenetküldő alkalmazás biztonságos közvetlen kommunikációs csatornát nyújt a felhasználók számára, így segít azt megelőzni, hogy a munkatársak nyilvános üzenetküldő alkalmazásokat használjanak erre a célra, ami adatszivárgási kockázatokat foglal magában. A megújult külsővel érkező Novell Messenger 3.0 az informatikai szakemberek számára a már ismerős és megszokott, biztonságos és egyszerű telepítést, illetve üzemeltetést biztosítja, miközben a felhasználók felé modern és teljesen mobilizált, azonnali kommunikációs lehetőséggel egészíti ki az e-mail platformot.


A friss kiadással együtt Android, iOS és BlackBerry mobilalkalmazás is elérhetővé válik, amelyek segítségével mobileszközről is kényelmesen használható a Novell Messenger. A 3.0 változat emellett azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több különböző eszközről is beléphessenek egyszerre a programba. Ez különösen olyan esetekben lehet fontos, amikor az egyik munkatárs az asztali gépénél kezdi el a beszélgetést, de már mobileszközről fejezi be, például útközben, egy ügyfél telephelyén vagy éppen ebédszünetben.


A Novell GroupWise Mobility Service használatával emellett a felhasználók egyszerűen és biztonságosan elérhetik és szinkronizálhatják mobileszközükre a GroupWise fiókjukban tárolt adatokat, leveleket, naptárbejegyzéseket és névjegyalbumukat. A 2.1-es kiadással ráadásul már a mobileszközön írt jegyzeteket is szinkronizálhatják az alkalmazottak a GroupWise rendszerével. Emellett okostelefonon és tableten is ugyanúgy követhetik a megjelölt és a feladatlistába átemelt e-maileket, ahogyan az asztali gépeiken már megszokták. A friss változat továbbá támogatja az ActiveSync 14.1 protokollt, valamint a legújabb mobil operációs rendszereket, beleértve az iOS8.x, Android 5, Windows Phone 7 és 8, illetve BlackBerry 10.x platformokat.

A Novell Messenger 3.0 és a Novell GroupWise Mobility Service 2.1 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalakra:


https://www.novell.com/documentation/groupwisemobility2/
https://www.novell.com/products/groupwise/features/corporate-instant-messaging.html
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15