12 hüvelykes lett az új MacBook

Czipperer Dia, 2015. március 12. 16:25

Egy új korszakot nyitott az Apple a Macbookok tekintetében. A korábban pletykált 12 hüvelykes MacBook modell a nagyközönségnek is bemutatkozott.

Az Apple Watch esemény nem csak a vállalat legújabb és egyben első okosóráját tartogatta a felhasználóknak. Az új MacBook modell is bemutatkozott, mely társaitól eltérően 12 hüvelykes képernyőmérettel rendelkezik, és a készülékről a világító Apple logó is eltűnt.

 

Az ezüst, arany és szürke színekben elérhető masináról korábban már beszámoltunk. A teljesen fémborítású készülék 40%-kal vékonyabb, mint az eredeti és 24%-kal karcsúbb, mint a korábbi változat: mindössze 13,1 milliméter vastag.
 


 


Az Apple elmondása szerint ez a legvékonyabb kijelző, amit valaha beépítettek a Mac modellekbe, és társainál 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt (5 W).

 

A masina meghajtásáról egy 1,3 GHz-es Intel Core M processzor gondoskodik. Az Apple sok helyet megspórolt a MacBookban az új dizájnnak és technológiai megoldásoknak hála, melyet az aksinak tudott szentelni. A vállalat elmondása szerint az új formázott cellák révén 35%-kal több akkumulátorkapacitást tudtak ugyanakkora helyen elosztani. Így a készülék 9 óra böngészést és 10 óra iTunes videólejátszást kínál egyetlen töltéssel.
 

 


 

A MacBook megújult Force Touch trackpadet kapott, amely négy erőmérő szenzort is tartalmaz mindegyik sarokban. Az érzékelők mérik a az adott érintés erősségét, melyet a felhasználók maguk is testreszabhatnak. Ez azért is jó még, mert egy egyszerűbb klikket is képes megkülönböztetni az erősebb nyomástól, amely számos lehetőséget tartogat a felhasználóknak a beállítások tekintetében.

 

A készülék Type-C USB csatlakozót kapott, amely felváltja a korábbi csatlakozó típusokat. Ennek különlegessége abban rejlik, hogy egyszerre kezeli a HDMI, USB VGA és DisplayPort szabványokat, ugyanakkor nem lesznek a jelenlegi USB-csatlakozók kompatibilisek a masinával, vagyis külön átalakítókra lesz szükség.
 

Ilyen átalakítókra lehet szükség az új MacBookhoz

Az új MacBook 8 gigabájt RAM-mal és 256 gigabájt tárhellyel 1299 dolláros áron kerül piacra, és április 10-étől lesz kapható.

 

Az Apple MacBook Air és 13 hüvelykes MacBook Pro modelljét is frissítette. Az eszközök gyorsabb processzort kaptak. Utóbbit pedig Force Touch trackpaddal szerelték fel és hosszabb akkumulátor élettartamat kapott. A megújult eszközök hétfőtől érhetők el a piacon.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05