Új vezető a HTC élén

Czipperer Dia, 2015. március 23. 15:31

Peter Chou, a HTC vezérigazgatója távozik posztjáról. Helyét Cher Wang, a jelenlegi elnök veszi át.

A HTC bejelentette, hogy új embert helyeznek a vállalat vezetői székébe. Peter Chou, jelenlegi vezérigazgató a vezetői székből távozva Cher Wangnak adja át a helyét. Wang Chouval együtt alapította a vállalatot 1977-ben.

 

A jövőben Wang egyszerre lesz a vállalat elnöke és vezérigazgatója is. A hivatalos közleményben úgy fogalmazott, hogy nagyra értékeli és megtiszteltetésnek veszi ezt a lehetőséget annak érdekében, hogy a HTC jövőbeni fejlesztéseit alakíthassa. Utalt arra is, hogy tapasztalják a gyors változást az iparban, és ennek megfelelően a vállalat a jövőben a csatlakoztatott eszközökre és szolgáltatásokra is kiemelt figyelmet fordít majd.

 

Peter Chou (balre) és az új Ceo, Cher Wang (jobbra)


Chou több évig ült a vezetői székben. Ez a mostani lépés lehetővé teszi Chou számára, hogy új pozíciója révén a lehető legjobb és az igazán innovatív termékekre összpontosítson a vállalaton belül, ugyanis a HTC Future Development Lab, vagyis a termékek innovációért felelős részleg vezetője lesz.

 

A váltás napokkal azelőtt történt, hogy a legújabb csúcsmodell, a HTC One M9 okostelefon forgalomba kerül. A telefon ezen a héten debütál a piacon.

 

Forrás: Techspot.com; Kép: gsmarena.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05