Az online csalásokra figyelmeztet új programjában a Kaspersky

forrás: Prím Online, 2015. március 28. 10:17

A Kaspersky Lab interaktív programot indít, amelynek keretében arra kívánja megtanítani a felhasználókat, hogy hogyan óvják meg pénzüket az online csalásoktól.

A Kaspersky Lab Egydolláros lecke névre hallgató kezdeményezése segít eligazodni a felhasználóknak a gyakori online bankolási veszélyek között és megmutatja számukra, hogy hogyan védjék meg a pénzüket bármilyen szituációban. Ugyanis az online pénzügyi csalások egyre nagyobb veszélyt jelentenek: a B2B International és a Kaspersky Lab közös felmérése szerint a vizsgált 12 hónapos időszak alatt a válaszadók 43 százaléka tapasztalt olyan támadást, amely kifejezetten a pénzügyi adatok megszerzésére irányult. Még aggasztóbb a tény, hogy az online banki csalások károsultjainak 44 százaléka egyáltalán nem tudta visszaszerezni a pénzét. 

 

A felhasználók hajlamosak rá, hogy alábecsüljék mekkora veszélynek vannak kitéve az online tranzakciók során. Nehéz megragadni az online fizetési folyamat részleteit, és azokat a különböző veszélyforrásokat, amelyek eközben a felhasználókra leselkednek. Mindegy, hogy egy dollárról van szó, vagy több ezerről, az út mindig ugyanaz, és a felhasználóknak tudatában kell lenniük annak, hogy milyen bajok történhetnek, amikor a laptopjuk, táblagépük vagy a telefonjuk használatával utalnak pénzt.

 


Az 
Egydolláros lecke három tréning modult tartalmaz. Mindegyik egyetlen dollár virtuális útját követi nyomon, ahogy végigutazik a online tér végtelenségén át az úticéljáig, bankszervereken keresztül, miközben többek között olyan akadályokba ütközik, mint az adathalászat, trójai programok és közbeékelődéses támadások. A veszélyeket életszerűen ábrázolják, csakúgy, mint a "hősöket", akik segítik a dollárt abban, hogy biztonságban eljusson a céljáig.

 

Minden epizódban leírást találunk az adott veszélyforrásról, a legfrissebb adatokkal alátámasztva. Ezek az adatok olyan vezető forrásokból érkeznek, mint például a Kaspersky Lab saját szakértőinek kutatásai.

 

Az epizódokat ötletesen tervezték meg, és különböző grafikai megoldásokkal színesítették, valamint olyan tartalommal, amely a csalók különböző trükkjeit és módszereit mutatja be, amivel pénzt és banki adatokat lophatnak el. Mindenki, aki elvégzi a három modult, a Kaspersky Total Security — multi-device három hónapos próbaverzióját kapja jutalmul. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05