A Vodafone továbbra is dinamikusan fejlődik

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 22. 07:04
A Vodafone, amely tavaly novemberben indította el szolgáltatásait Magyarországon, jelenleg 135 ezer ügyfelet tudhat magáénak, alkalmazottainak száma pedig 500 fölé emelkedett - hangzott el a társaság új irodaházának avatási ünnepségén csütörtökön, Budapesten.
Az MTI kérdésére Vitai Attila, a Vodafone magyarországi vezérigazgatója elmondta: az év eddig eltelt időszakának eredményei azt mutatják, hogy a cég a tervezettnél magasabb bevételre tesz szert 2000-ben. Várhatóan teljesítik azt a célkitűzést is, hogy az összesen 2,2-2,3 millió mobiltelefon-használó 10 százaléka a Vodafone ügyfele legyen.

Vitai Attila elmondta azt is: a társaság összesen 1 milliárd dollár befektetését tervezte Magyarországon, ennek mintegy egyharmadát már felhasználták. Ebben az összegben benne van a koncessziós díj is. Hozzátette: egy átlagos mobilszolgáltató rendszerint 5-6 év után termel profitot. A Vodafone-nak ez valószínűleg hamarabb sikerül majd.

Stumpf István, kancellária miniszter az avató ünnepségen annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a multinacionális cégek magyarországi terjeszkedése az ország gazdasága iránt megnyilvánuló bizalom jele. A mobiltelefónia hazai terjedéséről úgy vélekedett: komoly esély van arra, hogy Magyarország a régió meghatározó országa legyen a telekommunikáció terén.

Vitai Attila vezérigazgató bejelentette: az új irodaház megnyitásával egyidejűleg a társaság az Ifjúsági és Sportminisztériumon keresztül 3 millió forintot adományoz a Magyar Paralimpiai Bizottság támogatására.

Kulcsszavak: Vodafone-hu +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50