UPC: ismét elérhető a szolgáltatás

Az oldalak elérhetetlensége a UPC szerint nem az ő hibájuk volt

forrás: Prím Online, 2015. április 3. 19:29

A UPC előfizetők napokig nem kaptak megfelelő szolgáltatást. Számos weboldal nem volt elérhető számukra. A vállalat reagálva a fennakadásokra kiadta hivatalos sajtóközleményét.

Dióhéjban a történtekről

 

Bár a szolgáltatás már helyreállt a kora délutáni órákban, három napig a UPC felhasználói számos honlapot nem értek el három napon keresztül. A szolgáltató eddig nem reagált a problémára, csak találgatásokba lehetett bocsátkozni az üggyel kapcsolatban. A három nap alatt csak annyit közöltek, hogy dolgoznak a hiba elhárításán. Elöljáróban annyit lehetett tudni, hogy a UPC anyacége felmondta az együttműködést az Externettel (utóbbi rendszerét használja a közmédia és számos kereskedelmi csatorna is). Ez utóbbi az „üzleti” magyarázatváltozat. A UPC azonban „technikai” problémáról beszélt.

 

A vállalat nemrég azonban kiadta hivatalos közleményét az ügy kapcsán, mely alább olvasható.

 

A UPC hivatalos sajtóközleménye

 

A UPC Magyarország Kft. előfizetői számára csütörtökön elérhetetlenné váltak bizonyos nagy látogatottságú weboldalak. A UPC által lefolytatott gyors műszaki vizsgálat megerősítette, hogy az említett oldalak nem a UPC hibája miatt voltak elérhetetlenek.

 

A UPC rendszeresen felülvizsgálja hálózatának adatátviteli kapacitását és szigorú sztenderdek szerint biztosítja az optimális és kiegyensúlyozott adatforgalmat. Ezeknek a szabályozott folyamatoknak megfelelően történt az az átkonfigurálás is, amelynek normális esetben nem kellett volna érzékelhető problémát okoznia az ügyfelek számára. Sajnálatos módon azonban az említett oldalak kiszolgálói részéről feltételezhetően nem történt meg az adatforgalom megfelelő tranzitútvonalakra való átterhelése, annak érdekében, hogy a tartalom továbbra is eljuthasson a fogyasztókhoz.

 

A UPC Magyarország Kft., ügyfeleinek legmagasabb szintű kiszolgálását szem előtt tartva, soron kívül megtette azokat a technikai intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik a népszerű tévécsatornák weboldalainak elérését a megszokott módon. 

 

A UPC Magyarország Kft. és anyavállalata, a Liberty Global számára továbbra is alapvető érték a netsemlegesség, ezért meglepetéssel fogadták és egyben visszautasítják a sajtóban megjelent azon értesüléseket, amelyek bármilyen internetes tartalom blokkolását vagy háttérbe szorítását feltételezték.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09