Több autistát alkalmazna a Microsoft

Czipperer Dia, 2015. április 7. 08:21

A Microsoft hétfőn jelentett be legújabb pilot programját, melynek keretében autistákat alkalmaznának teljes állásban.

Április 3-án volt az autizmus világnapja. Néhány nappal ezután pedig a Microsoft is megemlékezett a napról, és saját bejelentést tett. Húsvét hétfőn a vállalat legfrissebb terveit ismertette, mely szerint autista munkatársakat szeretnének alkalmazni a jövőben.

 


Mary Ellen Smith, a vállalat működését felelős részlegének alelnöke szerint a Microsoft elkötelezett a tekintetben, hogy a fogyatékkal élők, így az autisták alkalmazása is sikeres legyen hosszú távon. Egy blogbejegyzést is közzétett a cég honlapján, melyben arról ír, hogy az ő tizenkilenc éves lánya, Shawn is autista, mely négy éves korában derült ki.

 

Smith arra is kitért, hogy a Microsoft akkor lesz erősebb, ha bővítik a lehetőségeket és sokszínű munkaerőt alkalmaznak, amely a fogyatókat is reprezentálja. Az autisták pedig biztosítják azt, amire szükségük van a vállalatnál. Mindegyikük más és más, különféle képességekkel rendelkezik. Sokuk a matematika, míg mások pedig a kódolás terén nyújtanak kiemelkedő teljesítményt. Az alelnök elmondása szerint ez egy tehetségmedence, amelyre szüksége van a vállalatnak, ám arra nem tért ki, hány autista ember dolgozhat majd a vállalatnál.

 

Más vállalatok is felismérték már, hogy az autisták speciális képességekkel rendelkeznek, melyeket érdemes kihasználni. Többek között az SAP is hasonló programot jelentett be még 2013-ban.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50