Budapesten tartják az idei telekommunikációs világkonferenciát

MTI Sajtóadatbank, 2015. április 10. 09:23

Az ENSZ infokommunikációs szakosított szervezete, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) ez év őszén a magyar fővárosban tartja telekommunikációs világkonferenciáját (Telecom World) - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Szijjártó Péter és Houlin Zhao, az ITU főtitkára Budapesten akkreditált nagykövetek és a külföldi diplomaták előtt aláírta az ITU Telecom World 2015 rendezvény - amelyet ez év október 12-15. között rendeznek Budapesten - lebonyolításáról, szervezéséről és finanszírozásáról szóló megállapodást.

 


 

Az eseményre mintegy 5-6 ezer résztvevőt várnak. A fórum a magyar szakemberek és vállalkozások számára komoly lehetőséget jelent arra, hogy megmutassák a világnak e téren elért eredményeiket, szaktudásukat, valamint újabb erőforrásokat vonjanak be a fejlődésbe.


A telekommunikációs konferencia témakörei főként a digitális város és a digitális otthon köré szerveződnek. Emellett azonban szó lesz még az 5G megoldásokról, valamint a Big Data által nyújtott lehetőségek kiaknázásáról is.
  
Houlin Zhao azt hangsúlyozta, hogy a 150 éves, 193 tagországot tömörítő ITU a korábbinál nagyobb intenzitással kívánja bevonni munkájába a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint az eddiginél is több figyelmet kíván fordítani a különböző infokommunikációs területeken az innovációra, a fejlesztések támogatására.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09