Az NVidia bemutatja titkos Xbox processzorát

Kővári Ádám Kővári Ádám, 2000. szeptember 22. 20:42
Az NVidia végre hajlandó volt hivatalosan is részleteket elárulni a multimédiás chipről, melyet az Xbox játékkonzol számára fejleszt. A bejelentéssel az is nyilvánvalóvá vált, hogy a cég szeretne a grafikus processzorokon kívül más területekre koncentrálni.
Az NVidia MCPX nevű processzora képes helyettesíteni a hangkártyákat, sőt hálózatos szolgáltatásokkal és háttértároló-kezelő képességekkel is fel van ruházva. A processzor az NVidia grafikus gyorsítót és az Intel Pentium III processzort ötvözi a játékkonzolon belül. A széles körű kommunikációs támogatás segítéségével a chip képes nagy sávszélességű és hagyományos modemes adatkapcsolat kiépítésére is. A jellemzőkből következtethetünk arra, hogy a Microsoft Xbox gépe nemcsak egy egyszerű konzol lesz.

Mindent együttvéve az NVidia Xbox számára kifejlesztett processzora hamar kiszoríthatja azokat a chipeket, melyeket a hagyományos személyi számítógépek multimédiás környezetében találhatunk. Az Xbox multimédiás processzora tartalmazni fog egy digitális jelfeldolgozót (DSP), egy hangprocesszort, egy Dolby Digital kódolót, egy USB vezérlőt, modeminterfészt és egy hálózati vezérlőt.

Az Xbox a remények szerint 2001 nyarán kerül a boltokba. A gépre egyébként már több mint 150 cég fejleszt játékokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50