A Canon megvásárolja a Lifecake-et

forrás: Prím Online, 2015. április 28. 17:12

A Canon bejelentette, hogy megvásárolja a Lifecake nevű brit startup céget, amely egy kifejezetten családi fotók megosztására és rendszerezésére tervezett szolgáltatást fejlesztett ki. Így családi fotók megosztására tervezett alkalmazással bővülnek a vállalat digitális szolgáltatásai.

A Canon felvásárolja a Lifecake-et. A vállalat ezzel újabb lépést tett afelé, hogy a felhasználók ne csak mint készülékgyártóra, hanem komplett megoldásokat nyújtó cégre gondoljak, ha a Canonról van szó.

 

A népszerű Lifecake olyan intuitív idővonalas felületet biztosít a gyerekekről készült fotóknak és videóknak, amely egy hagyományos képgalériáknál sokkal érzékletesebben és izgalmasabban mutatja be a gyerekek növekedését napról napra. A Lifecake-et nem csak androidos és iOS-es applikációként lehet használni, böngészőből is elérhető. Az oldalon a családdal és az ismerősökkel online lehet megosztani a családi albumokat, de akár fotókönyvet is lehet rendelni róla a fényképekből.

 

 

„Manapság sokkal több fotót készítünk sokkal több fajta eszközzel, mint valaha bármikor, a rengeteg felvétel között azonban sokszor már elveszünk. A Lifecake egy olyan új tagja lesz a Canon digitális szolgáltatásainak, amely lehetővé teszi a családok számára, hogy rendezetten tartsák kézben az egyre nagyobb számban készülő fotóikat” - nyilatkozta Alberto Spinelli, a Canon Europe digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója. Nicholas Babaian, a Lifecake alapítója és elnök-vezérigazgatója szerint a Canon révén szolgáltatásuk sokkal több felhasználót érhet majd el.

 

A Canon tavaly nyáron, az irista nevű felhőtárhely-szolgáltatással nyitott elsőként a digitális szolgáltatások irányába, melynek fejlesztései. Magyarországon folynak. Az irista szolgáltatásait idén február óta az Adobe Lightroom szoftverből is közvetlenül el lehet érni.

 

Kép: petapixel.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09