Magyar fejlesztés tölti fel a weboldalak üres felületeit

forrás: Prím Online, 2015. május 5. 14:45

Egy magyar startup fejlesztésének köszönhetően nincs több kihasználatlan, üres felület a weboldalakon. A CrocTech által alkalmazott technika valós időben kutatja fel a szabad helyeket, és azokat egy algoritmus alapján hasznos tartalmakkal, illetve hirdetésekkel tölti fel. A ReachMedia portfóliójába tartozó CTnetwork hálózatban végzett sikeres tesztek után a megoldás most Ausztriában, Németországban és Svájcban is sikeresen debütált a GroupM érdekeltségébe tartozó plista Gmbh és a CrocTech között létrejött exkluzív megállapodás alapján.

Miközben a legtöbb weboldal szerkezete statikus, a megjelenő tartalmak dinamikusan változnak: különböző hosszúságú cikkek, aktív vagy éppen inaktív hirdetési zónák, hirdetésblokkolók, folyamatosan bővülő hozzászólások akadályozzák meg a hatékony és tervezett helykihasználást. Az így keletkező üres helyeket egy többhasábos oldalon még a legmodernebb tartalomkezelő rendszerek sem tudják kompakt módon kitölteni. Legalábbis mostanáig, ugyanis a magyar CrocTech által fejlesztett Croc Space Optimizer (CSO) éppen erre a problémára kínál megoldást.

 



„Miközben az online médiatulajdonosok folyamatosan dolgoznak a hirdetési potenciál növelésén, nem tervezetten átlagosan egy weboldal 15-20 százalékán nincs sem tartalom, sem hirdetés. Ezt oldja meg termékünk, mely a dinamikusan és esetlegesen keletkező speciális felületek használatával biztosítja a tartalom, a hirdetés és a forma egyensúlyát, s ezen keresztül új bevételi lehetőségek kialakítását és a felhasználói lojalitás növelését” – ismertette a részleteket Palánki Zsolt, a CrocTech egyik alapítója és cégvezetője.

A CrocTech elsőkén a ReachMedia portfóliójába tartozó CTnetwork hirdetési hálózatában tesztelte a megoldást nagy látogatottságú oldalak bevonásával. „Többek közt a Russmedia oldalain és a Jobinfo.hu, illetve a Depo.hu oldalakon próbáltuk ki a rendszert, az eredmények rendkívül meggyőzőek voltak, a látogatók tovább időztek az oldalakon, így akár 40 százalékos hirdetésibevétel-növekedés is elérhető. Ezért úgy döntöttünk, hogy a CrocTech együttműködő partnereként Magyarországon a CTnetwork hirdetési hálózat tagjai számára felajánljuk a Croc Space Optimizer használatát annak érdekében, hogy meglévő és új ügyfeleink számára az eddig ki nem használt felületeiken további bevételeket generáljunk” – mondta Trentin Tamás, a ReachMedia ügyvezető igazgatója.

A nyugatot is meghódítja a magyar fejlesztés

A magyar megoldás Európa más országaiban is elérhető: a CrocTech exkluzív szerződést kötött stratégiai partnerével, a jelenleg 10 országban havonta mintegy 50 millió felhasználó számára hirdetéseket megjelenítő plista GmbH-val. A német cég elsőként Ausztriában, Németországban és Svájcban vezeti be a magyar megoldást plista Free Space Optimizer néven.

„Rengeteg weboldal-tulajdonos panaszkodik a hagyományos hirdetési felületekből származó bevételek elmaradása miatt
– mondta Dr. Dominik Matyka, a plista társalapítója és vezetője.A kiadók bevételnövelő eszközöket keresve átszervezik a hirdetési felületeket, új hirdetési formátumokat próbálnak ki, fejlesztik a navigációt, és új, korszerű dizájnt adnak az oldalaknak. Az egyedülálló Free Space Optimizerrel a plista azonban egy teljesen új utat kínál. Partnereink weboldalaik kiaknázatlan, statikusan megfoghatatlan felületein találhatnak bevételi lehetőségeket. A plista widgeteken realizált bevétel 40 százalékkal is növekedhet a Free Space Optimizer (FSO) segítségével egyszerűen, gyorsan és kockázat nélkül.”
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05