Media Hungary 2015: a könnyzacskóinkra hajtó reklámok tarolnak a közösségi médiában

forrás: Prím Online, 2015. május 7. 14:02

Május közepén hagyományosan Siófokra szegeződik a hazai média- és reklámszakma szeme: jön a huszadik születésnapját ünneplő Media Hungary konferencia. Az idei év fő témája, hogy a digitális forradalom által gerjesztett cunami hullámain miként kaphat új erőre a hazai médiapiac. 

A média- és reklámpipar legnagyobb és legjelentősebb hazai szakmai eseménye ezúttal is fontos, aktuális kérdésekre keresi a választ a kommunikációs iparág jelenével és jövőjével kapcsolatban. A Media Hungary több mint 200 hazai és nemzetközi szakértő segítségével szedi ízekre a meghatározó trendeket, a digitális robbanás és a közösségi média előretörésének hatásait május 12-13-án.

 

A hardcore szakmai tematikát pedig számos színes, könnyedebb, ámde szintén friss és releváns problémákat boncolgató szekció és előadás lazítja fel, és teszi még izgalmasabbá. Ennek szellemében a Media Hungary keretében szó lesz az érzelmek szerepéről a fogyasztói döntéshozásban, a nők jelentőségéről az üzletben, a  hétköznapokban és a médiában, valamint számos Y és Z generációs előadó segít betekinteni a digitális bennszülöttnek nevezett nemzedékek gondolkodásmódjába, médiahasználati szokásaiba is.

 


 

Könnyzacskóinkra hajtanak a legtöbb megosztást elérő reklámok

 

Modern világunkban egyre nagyobb szerepet kapnak az érzelmek az üzleti életben is, melyre a konferencia külön, neuromarketinggel és emóciókkal foglalkozó szekcióval reflektál. A tematika keretében olyan neves, sztárelőadók gondolatait hallhatjuk, mint Mérő László, aki arról beszél majd, hogy a legfrissebb pszichológiai kutatások szerint az érzelmek a színtisztán logikus, racionális gondolkodásban is jelen vannak. Tari Annamária a meggyőzés és manipuláció retorikáját elemzi majd, míg Sas István elismert reklámpszichológus szakember, arról tart például előadást, hogy az utóbbi időben a közösségi médiában azok a reklámok tarolnak, melyek az érzelmekért felelős limbikus rendszert igyekeznek „birizgálni” szentimentális történetekkel, könnyfacsaró áldozatvállalással és katartikus hepiendekkel.

 

Empátia, kompromisszumkészség, egyensúly - fókuszban a nők

 

A hazai gazdasági szereplők, döntéshozók, a média és marketing világa is egyre inkább felismeri és elismeri a női értékeket. A Media Hungary éppen ezért egy saját szekciót szentel a témának „Keresem a nőt” címmel. Az előadók között olyan illusztris nevekkel találkozhatunk, mint Hajós András, Szily Nóra vagy éppen Müller Péter. Szó lesz többek között arról, hogy mit jelent nőként szemlélni a világot, hogyan lehet cégként, hirdetőként megszólítani a női célcsoportokat, de a nőknek szóló médiumok színes hazai palettája is terítékre kerül. Emellett számos, üzleti életben sikeres nő is beszámol majd tapasztalatairól, az itthoni női karrierlehetőségekről.

 

Tényleg fenekestül forgatja fel a világot az Y és Z generáció?

 

A média-, marketing és kommunikációs szakemberek számára igazi kihívás a digitális bennszülötteknek nevezett generációk (Y és főleg a Z) megszólítása. Vajon tényleg teljesen más motivációk, döntési mechanizmusok és médiahasználati szokások jellemzik a mai fiatalokat? Erre a kérdésre a konferencia olyan újgenerációs szakemberek segítségével keresi a választ, akik saját, kreatív ötleteikkel, vállalkozással már sikereket értek el a digitális tartalom iparágban. Az előadások során megtudhatjuk, hogy honnan választ magának véleményvezéreket az Y és a Z generáció, vagy hogyan lehet a társdalmi problémák iránt felkelteni a tízen-huszonévesek figyelmét. De arról is szó esik, hogy a fiatalok életében vajon a televízió-e a leginkább meghatározó felület, vagy a digitális platformok már átvették hatalmat.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50