A Teradyne felvásárolta az Universal Robotsot

forrás: Prím Online, 2015. május 15. 08:47

A Teradyne, amerikai technológiai vállalat 285 millió dollárért megvásárolja a dán robotikai céget, az Universal Robtosot. Az összeg további 65 millió dollárral emelkedhet a kitűzött célok 2018-ig bezárólag történő teljesítése esetén. Az akvizíció várhatóan 2015 második negyedévében zárul le.

A Teradyn és az Universal Robots megállapodott: a technológiai vállalat bekebelezte a dán céget. Az Universal Robots az együttműködő (kollaboratív) robotok piacvezető gyártója; alacsony költségű, könnyen telepíthető és programozható robotjaik, melyek a dolgozók közvetlen közelében képesek működni, jelentősen növelik a gyártás minőségét és hatékonyságát. A lendületesen növekvő ipari robotok piacán az évente 50 százalékos növekedést produkáló együttműködő robotok ágazata a százmillió dolláros értéket is megüti.

 

Az Universal Robots 2014-ben rekordmennyiségű árbevétel-növekedéssel zárt. A cég bevétele 2013-hoz képest 70%-al emelkedett, profitja pedig eléri a 38 millió dollárt; ez az előző időszaknak több mint a duplája.

 

 

„Az együttműködés hatására képesek leszünk újabb és újabb innovatív megoldásokat fejleszteni és bővülni, ez pedig továbbra is az együttműködő robotok piacának csúcsán tart minket, amivel végfelhasználóink és partnereink is jól fognak járni. Ugyanakkor büszkék vagyunk arra is, hogy egy teljesen új üzletágat adunk a Teradyne-nak.” – nyilatkozta Enrico Krog Iversen, az Universal Robots vezérigazgatója. „A tevékenységünk 2010 óta nyereséges. A Teradyne világszínvonalú mérnöki és támogatói adottságai, valamint stabil pénzügyi pozíciója segíteni fog együttműködő robotjaink piaci növekedésének felgyorsításában új és már meglévő piacokon, különös tekintettel Ázsiára, ahol a Teradyne rendkívül erős pozícióval bír.”

 

A Dán állami befektetési alap (Vækstfonden) 2008 óta a vállalat fő befektetője. „Az, hogy az Universal Robots a robotikai piac meghatározó szereplőjévé és piacvezetőjévé vált, hatalmas teljesítménynek számít. Ez az akvizíció a lehető legjobb lehetőséget adja az Universal Robots számára vezető pozíciójának továbbfejlesztésére, egyúttal megerősíti a vállalat dániai helyzetét, és jelentős előnyöket fog biztosítani a dán high-tech piac fejlődésére is.” – mondja Ulrik Jørring, az Universal Robots és a Dán Növekedési Alap alelnöke.

 

Kép: robohub.org

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09