A német kormány eladná DT-részét az amerikaiak kedvéért

MTI Sajtóadatbank, 2000. szeptember 27. 08:55
A német kormány megígérte az Egyesült Államoknak, hogy a Deutsche Telekom német távközlési szolgáltatóban meglévő teljes részesedését eladja, abban a reményben, hogy ez leszereli a DT amerikai piaci terjeszkedésével kapcsolatos washingtoni aggodalmakat - írta kedden a Financial Times.
A brit üzleti napilap szerint a Schröder-kormány a német állam DT-részesedésének "fokozatos, de gyors" eladására vállalt kötelezettséget. A Financial Times a német kancellár külpolitikai tanácsadójának, Michael Steinernek egy erről szóló levelét használta forrásként.

A Deutsche Telekom július végén jelentette be, hogy készpénzért, részvényért és adósságátvállalásért - mintegy 50 milliárd dollár értékben -felvásárolja a VoiecStreamet, az egyik legnagyobb olyan amerikai mobilszolgáltatót, amely az Európában használatos GSM-szabvány szerint működik. Az amerikai törvényhozásban azonban erőteljes ellenérvek hangzottak el, arra hivatkozva, hogy a DT 58 százalékos állami tulajdonban van.

A német kormány szóvivője a Dow Jonesnak nyilatkozva nem tudta megerősíteni a Financial Times hírét, de azt mondta, hogy a kormány mindig is privatizálni akarta a Deutsche Telekomot. Ennek időzítése a piaci viszonyoktól és a kormány pénzügyi igényeitől függ – tette hozzá a szóvivő.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05