Nagy-Szín-Pad! - Az Ocho Macho nyerte a tehetségmutatót

MTI Sajtóadatbank, 2015. május 31. 09:03

Az Ocho Macho nyerte a Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyt szombat este a fővárosi Akvárium Klubban. A Petőfi Rádió és a Petőfi TV, valamint a VOLT Produkció szervezésében zajlott rendezvény fináléjában három előadó mérte össze produkcióját, közülük a közönség választotta ki a győztest.

Az Ocho Macho mögött a második a Biebers lett, a harmadik a Kelemen Kabátban. Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció vezetője az eredményhirdetéskor bejelentette: mivel nagyon kevés szavazat döntött az első két helyezett között, az egyik díjat megosztva kapják, mindkét zenekar felléphet augusztusban a Sziget fesztivál nagyszínpadán Robbie Williams előtt.

 


 

A reggae, a ska, a punk és a latin zene elegyét játszó, nyolctagú Ocho Macho 2003-ban alakult Kőszegen, azóta kétszeres platinalemezes lett és bejárta az országot, emellett külföldi fesztiválokat is megjárt Romániától Ausztrián át Németországig.
 

2009-ben jelent meg első stúdióalbuma El Mundo Fantástico címmel, ezt követte 2011-ben az Online a világ, majd a tavalyi harmadik anyag, a De Puta Madre, amellyel egy időben könyvet is megjelentettek a történetükről Ocho Camino címmel. Szintén 2014-ben két városban nagy sikerű, szimfonikus koncertet adtak áthangszerelt dalaikból hetven zenész kíséretében. Nemrég új kiadvánnyal, a Punk című négyszámos EP-vel jelentkezett a csapat.
 

Az Ocho Machóban Csík Andor (trombita), Keresztesi Krisztián (ütőhangszerek), Kirchknopf Gergő (ének), Mersics György (dob), Mike Gotthárd (gitár), Mórocz András (trombita), Szalai Márton (basszusgitár), Szebényi Dániel (billentyűs hangszerek) szerepel. A zenekar a Nagy-Szín-Pad! döntőjében hat dalát játszotta el részben vagy egészben, ezek a következők voltak: De Puta Madre, Aranyember, Legközelebb hagyom, Savaria Kingston Town, Teccik és Jó nekem.
 

A tehetségmutatón második a hattagú, elektronikus zenét játszó Biebers lett, amelyet 2013-ban alakítottak a Puskás-fivérek, az énekes-szövegíró Peti és öccse, a korábban dj-ként dolgozó Dani. A Biebers tavaly Sorry című dalával a hazai modern pop-rock kategóriában Fonogram-díjat kapott. Harmadik helyen a Kelemen Kabátban végzett: a csapatot Szerecsenkirály (Horváth Boldizsár) és M-Papa (Pápay Mihály) alapította, 2011-ben kultikus pophimnusszá vált Nyári dallam című trashpop/eurodance daluk, illetve az ehhez készült klip.
 

Az idén másodszor megrendezett Nagy-Szín-Pad célja, hogy a kiválasztott - 2015-ben kilenc formáció került az elődöntőkbe - előadók karrierje lökést kapjon. A május 21-én, 22-én és 23-án tartott elődöntőkben és a fináléban a résztvevők egyaránt 15 perces élő blokkot adtak elő, a három döntőst, valamint a végső győztest is a közönség választotta ki.
 

A finálé produkcióira a szavazás SMS-ben és a Facebookon zajlott az egész héten, a műsor végéig.
 

A Nagy-Szín-Pad!-hoz az Instagramon kapcsolódó közönségszavazást a Honeybeast nyerte: a győztes különdíja egy egyéves turnébusz-használat.
 

A döntő vendége a Wellhello és a Halott Pénz volt.
 

A tehetségmutató első két helyezettje, az Ocho Macho és a Biebers Robbie Williams előtt léphet fel a Sziget fesztiválon, az Ocho Macho továbbá John Newman, Fatboy Slim és Ákos előtt játszhat a soproni VOLT-on, ugyancsak nagyszínpadon adhat koncertet a Strand - Nagyon Zene Fesztiválon, és a közmédia díjaként Magyarországot képviseli jövőre a groningeni Eurosonic fesztiválon. Mindhárom döntős videoklipet forgathat az OTP Junior támogatásával.
 

A Petőfi TV élőben közvetítette a Nagy-Szín-Pad döntőjét. A Petőfi Rádió is élőben csatlakozott a műsorhoz, és élőben volt követhető a tehetségmutató a www.petofilive.hu-n is.
 

A szervezők idén a hazai popszakma 100 elismert képviselőjét kérték fel, hogy jelöljenek az előzetesen választott 40 produkcióból 9-et, akik a 2015-ös Nagy-Szín-Pad! meghívottjai lettek. Közülük nem jutott a döntőbe a Babel, a Headbengs, a Honeybeast, a Margaret Island, a Middlemist Red és a Soerii & Poolek.
 

A tavaly első ízben megrendezett Nagy-Szín-Pad!-ot a Mary PopKids nyerte.
 

"A tavalyi próbaév volt, ennek ellenére a résztvevő produkcióktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy sokat profitáltak a Nagy-Szín-Pad!-ból. Talán a legfontosabb, hogy a korábbinál nagyobb reflektorfény jut rájuk, a verseny egyfajta ugródeszkát jelent számukra. Olyan zenekarokat hívunk meg, amelyek már ismertek, népszerűek, de egy kis hátszél még szükséges ahhoz, hogy az egész ország megismerje őket, és akár a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadain találkozhassunk velük a jövőben" - mondta Lobenwein Norbert, a VOLT Produkció egyik vezetője korábban az MTI-nek.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50