Támadás érte a Kaspersky Labot

Vértes Judit, 2015. június 12. 11:21

A Kaspersky Lab nemrég észlelt és semlegesített egy jól tervezett, szofisztikált támadást a saját hálózata ellen, ami azt mutatja, hogy a legjobban felkészült szakembereket is érheti hackertámadás.

Megtámadták a Kaspersky Labot. Az alapító elnök, Eugene Kaspersky elmondta, véleménye szerint a támadást egy kormányzati hátterű csoport hajtotta végre. A támadók által keresett adatokból ítélve ipari kémkedésről lehetett szó.

 

A vállalat elmondta, a támadás során nem jutottak hozzá a felhasználók adataihoz. A cég kutatási és fejlesztési eredményeit keresték. A vállalat termékei és szolgáltatásai közül egy sem sérült meg. Ez jó hír a felhasználóknak, de hosszútávon veszélyes lehet a cégre nézve. 
 

 

A Kaspersky által fejlesztett termékek forráskódja és szellemi tulajdonának birtoklása a hackerek számára igazi kincs a malware-ek fejlesztésénél. Bár a kódok hamar elavulttá válnak, így ez a feltételezés sem nagyon valószínű. 

 

A Kaspersky elmondta, hogy a támadásnál használt Duqu 2.0 malware igen jól kidolgozott, és rendkívül fejlett. A RAM-ban marad, három, előre nem meghatározott napon lép működésbe, és megpróbál nem hagyni nyomot a merevlemezen. A fejlesztéséhez valószínűleg több millió dollárra volt szükség.

 

Forrás: techspot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05