Jól teljesített a Kaspersky Internet Security

Minden fenyegetést azonosított az MRG Effitas-féle 360 Assessment tesztben

forrás: Prím Online, 2015. június 18. 09:14

A Kaspersky Internet Security volt az egyetlen a 15 vizsgált védelmi megoldás közül, amely minden alkalommal megakadályozta az operációs rendszer fertőzését az MRG Effitas által végzett 360 Assessment & Certification Programme Q1 2015 tesztben.

Sikeres vette az akadályokat a Kaspersky Internet Security az MRG Effitas által végzett 360 Assessment & Certification Programme Q1 2015 tesztjén, mely két részből állt. Az elsőben elemezték a védelmi termékek viselkedését a leggyorsabb reagálást igénylő fenyegetések esetében, a második pedig azt vizsgálta, hogy milyen hatékonyan lehet kezelni az operációs rendszert egy fertőzés után. A tesztelés során különféle víruscsaládok –trójaiak, ransomware-ek, nem kívánt programok stb. – mintáit használták. A Kaspersky Internet Security mind az 540 fenyegetést azonosította, és minden esetben megakadályozta a rosszindulatú programok rendszerbe kerülését.

 

Az MRG Effitas olyan módszertant használt, amely a tipikus felhasználói magatartást utánozza. A kutatók egy rosszindulatú hivatkozásra kattintottak egy biztonsági megoldással védett számítógépen, majd letöltöttek egy futtatható fertőzött fájlt, elmentették a merevlemezre, és végül megpróbálták futtatni azt. Ezután időt adtak a biztonsági terméknek, hogy kezelje a rendszert, és megbirkózzon a fertőzés következményeivel. Mivel az otthoni felhasználók általában nem hagyják bekapcsolva számítógépüket egész nap, a rendszert 12 óra elteltével újraindították.

 

 

Az első szintű minősítés feltétele az összes fertőzési kísérlet blokkolása volt. Azok a megoldások, amelyek valamennyi fenyegetést felismertek a PC első újraindítása előtt vagy az újraindítás közben, másodosztályú minősítést kaptak. A januári tesztelés során 15 termékből 10 nem tudta megvédeni a rendszert a kutatók által használt összes malware-től. További 4 megoldás engedte a rendszer megfertőződését, de képes volt a helyzet kijavítására. Csak egyetlen olyan megoldás volt, a Kaspersky Internet Security, amely az összes fertőzési kísérletet megakadályozta.

 

Timur Biyachuev, a Kaspersky Lab antimalware kutatási részlegének igazgatója elmondta, ha egyszer bekerült a számítógépbe egy rosszindulatú alkalmazás, ott bármikor aktiválható, ami adatok titkosításához, bizalmas információk ellopásához vagy a rendszerhez való távoli hozzáféréshez vezethet. Még ha a biztonsági megoldás fel is fedezi ezeket a veszélyes és illegális tevékenységeket a fertőzés után, a kár akkor már megtörténhetett. Ezért fontos, hogy a támadást blokkoljuk, amilyen gyorsan csak lehet, - ideális esetben még a fertőzés bekövetkezése előtt. A teszt eredményei azt mutatják, hogy a Kaspersky Lab techológiája hatékonyan védi a felhasználókat a fertőzés megakadályozásával.

 

A Kaspersky Internet Security — Multi-Device-ról írt tesztünket itt olvashatjátok.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50