Hackertámadás bénította meg a lengyel légitársaságot

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 22. 09:20

Hackertámadás miatt számos járatát törölni kényszerült a LOT lengyel légitársaság vasárnap, és a cég mintegy 1400 utasa rekedt a Varsó-Chopin repülőtéren.

A légitársaság szóvivője, Adrian Kubicki közölte, hogy az ismeretlen hackerek vasárnap délután törtek be a cég informatikai rendszerébe. A támadás megbénította a LOT számítógépeit a Varsó-Chopin reptéren, ezért öt órán keresztül nem tudták fogadni az utasokat. Végül vasárnap késő estére sikerült helyreállítani a rendszert.

Ez idő alatt tíz belföldi és nemzetközi járatot töröltek, és számos további LOT-gép késéssel tudott csak felszállni. Ugyanakkor a légi közlekedés biztonsága egy percig sem forgott veszélyben, és a LOT összes gépe biztonságban landolt Varsóban - mondta a szóvivő.

Egyúttal azonban arra is figyelmeztetett, hogy a LOT a legmodernebb informatikai rendszereket használja, ezért a hackerek más társaságok számára is veszélyt jelenthetnek. A járattörlések összesen 1400 utast érintettek, akikről a légitársaság gondoskodott. A hatóságok vizsgálják a történteket.

Kulcsszavak: security hacker repülés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50