A Nokia ismét az okostelefon piacon próbál szerencsét

Czipperer Dia, 2015. június 22. 15:41

Bár a vállalat korábban tagadta, hogy újra mobilgyártásra adná a fejét, most kiderült, hogy mégiscsak beadja a derekát. A vállalat vezérigazgatója beszélt egy közelgő okostelefonról.

Rajeev Suri, a Nokia vezérigazgatója jelentette be, hogy a vállalat visszatér az okostelefonok piacára. A cég korábban tagadta a szárnyra kapott híreket, miszerint ismét a mobilpiac felé kacsingatnak: még áprilisban is úgy nyilatkoztak, hogy nincsen ilyen irányú tervük.

 

Most azonban kiderült, mégis újra szerencsét próbálnak a telefongyártásban. Suri elmondta, a terveik között szerepel, hogy jövőre nevüket adják egy új mobilhoz. Bár az is kiderült, hogy ugyan Nokia névvel és dizájnnal ellátott telefon érkezhet 2016-ban, a gyártást azonban nem ők végzik majd.


Meg kell találniuk a megfelelő partnert. Lehet, hogy nem is nagyon kell keresgélniük, hiszen az egyik esélyes érdekelt fél a Foxconn lehet, aki a Nokia N1 táblagépet is licenszelte. Az azonban biztos, hogy csak jövőre érkezik a mobil, ugyanis be kell tartaniuk a megállapodást, amelyet aláírtak, amikor a mobilrészlegüket eladták a Microsoftnak 2013-ban.

 

Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan milyen mobillal rukkolnak majd elő, bár a Nokia N1 táblagép példájából kiindulva elképzelhető, hogy az Android platform felé veszik az irányt.

 

Forrás: GSMArena.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15