Még erősebb védelmet biztosít az új NetIQ Access Manager

forrás: Prím Online, 2015. június 25. 07:52

Elérhetővé vált a NetIQ Access Manager 4.1. A megoldás segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen oszthatják ki és kezelhetik a szervezetek munkatársainak hozzáféréseit, a felhasználók pedig kényelmes és biztonságos módon, egypontos bejelentkezéssel vehetik igénybe a napi munkához szükséges alkalmazásokat. A legújabb kiadás kockázatalapú autentikációt biztosít, valamint még szorosabb integrációt kínál egyéb biztonsági termékekkel is.

 „Az informatikai szakembereknek folyamatosan egyensúlyozniuk kell, hogy fenntartsák a biztonságot a teljes infrastruktúrában, ugyanakkor megfelelő feltételeket biztosítsanak a szervezet alkalmazottai számára a hatékony munkához. A NetIQ személyazonosság- és hozzáféréskezelési megoldásai pontosan ennek az egyensúlynak a fenntartásában nyújtanak hathatós segítséget. A NetIQ Access Manager központosított hozzáférés-felügyeletet biztosít az informatikai szakemberek számára, míg a felhasználók dolgát egypontos bejelentkezéssel könnyíti meg. Ez csökkenti a biztonsági kockázatokat és a rendszergazdai feladatokkal járó költségeket, valamint hatékonyabbá teszi a munkát” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

 
A vállalati infrastruktúrában használt alkalmazások módosítás nélkül integrálhatók a NetIQ Access Managerrel, amely támogatja a szabványos HTTP alkalmazásokat és a legelterjedtebb címtárakat, köztük az eDirectory és Active Directory szolgáltatásokat. Segítségével a vállalatok erős hitelesítést és biztonságos hozzáférést alakíthatnak ki a webes alkalmazásokhoz. A megoldás mindezek mellett a forgalom naplózásról is gondoskodik egyúttal.
 
A legújabb NetIQ Access Manager kockázatalapú autentikációt kínál, azaz képes kontextusában elemezni és felmérni az egyes felhasználókhoz és hozzáférésekhez kapcsolódó kockázatokat, és ennek megfelelően szigorú ellenőrzéssel védeni a kritikus alkalmazásokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eszköz észleli, ha a felhasználó nem a megszokott eszközről, platformról, hálózatból vagy földrajzi helyről kívánja elérni a kritikus alkalmazásokat, és ilyen esetben plusz azonosítást is beiktat a hitelesítési folyamatba. Ezáltal a vállalatok csökkenthetik a hozzáférésekkel járó kockázatokat, illetve megkönnyíthetik a felhasználók munkáját. 
 
Az új kiadás emellett támogatja a biztonságos authorizációt garantáló OAuth 2.0 szabványt, valamint az OpenID Connect megoldást, amely egy egypontos bejelentkezési folyamattal egészíti ki az OAuth authorizációs folyamatát. Továbbá a régebbi alkalmazások esetében is különféle módosítás nélkül teszi lehetővé a szükséges autentikációt az OAuth-kliensen keresztül. A megoldás emellett egy olyan funkciót is magában foglal, amely révén a szervezetek egyszerűen másolhatják vagy migrálhatják a NetIQ Access Manager beállításait a szerverek között.
 
A NetIQ Access Manager legújabb változata egyetlen gombnyomással integrálható a vállalat mobil hozzáférés-kezelési megoldásával, a MobileAccess szoftverrel, illetve egy olyan megoldáscsomagot is magában foglal, amely a Sentinel vagy a Sentinel Log Manager szoftverrel együttműködve rendkívül egyszerűen képes elkészíteni a jelentéseket a leggyakoribb riportolási feladatokhoz.
 
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05