2 az 1-ben notebookot mutatott be a Toshiba

forrás: Prím Online, 2015. június 26. 09:28

A Toshiba bemutatta leválasztható kijelzővel rendelkező notebookját, a Satellite Click Minit. A 8,9 hüvelykes notebookját. A kompakt eszköz kétféle szerepet is betölthet: egy Windows 8.1 Update rendszerrel ellátott laptop, mely egy gomb megnyomásával táblagéppé alakítható. 

Új 2 az 1-ben notebokkkal rukkolt elő a Toshiba. A 8,9 hüvelykes (22,6 cm) Satellite Click Mini tömege tablet módban mindössze 470 g, vastagsága pedig csak 9,8 mm, míg billentyűzetes dokkolójával együtt ugyanezen értékek: 999 g és 19,9 mm. A kompakt eszközt Full HD felbontású (1920 x 1200), nagy fényerejű IPS kijelzővel látták el, mely nagy betekintési szögének köszönhetően több néző számára is kiváló vizuális élményt nyújt filmnézés vagy fotóink megtekintése közben.

 


A képi tartalom mellett a Satellite Click Mini kitűnő hangzást is nyújt, melyet a Dolby Digital Plus eljárással ellátott, oldalsó elhelyezésű sztereó hangszórók biztosítanak. A hangzásjavító funkció lehetővé teszi, hogy a filmekben, a zenékben vagy a játékokban elhangzó minden zörej és futam úgy szól, ahogy eleve eltervezték. A hang erőteljes és jó minőségű.

 

A masina otthon és utazás közben munkára és szórakozásra egyaránt remekül használható egész nap. A billentyűzetet csatlakoztatva, akkumulátoros üzemmódban akár 16 óra videolejátszásra is képes, ami egy átlagos munkanapra elegendő, sőt még utána is. Billentyűzet nélkül, tabletként a Satellite Click Minin egyszeri feltöltéssel akár 8 órán át nézhetünk filmjeket. Az intelligens rendszer először mindig a készülék akkumulátorát tölti fel és meríti le utoljára, ezáltal önállóan használva az akku üzemideje a lehető legjobban használható ki.

 

A Windows 8.1 with Bing operációs rendszerrel ellátott eszközhöz egyéves Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatra szóló előfizetés is jár, így a már megszokott alkalmazásokkal készíthetjük el dokumentumainkat vagy olvashatjuk el elektronikus leveleinket. A Microsoft Office 365 Egyszemélyes változat előfizetése egy személyi számítógépre is kiterjeszthető, vagyis az eszközök közti adatcsere sem jelenthet gondot. Az előfizetéshez továbbá 1 TB OneDrive online tárhely használata is jár. A havi 60 Skype nemzetközi perc révén pedig nehézségek nélkül tarthatjuk a kapcsolatot barátainkkal és családunkkal.

 

A beépített Intel Atom processzor elegendő teljesítményt és sebességet nyújt a legújabb mobilos játékokhoz, valamint gyors rendszerbetöltést, böngészést biztosít, és több alkalmazás egyidejű futtatását is lehetővé teszi.

 

A Satellite Click Mini sokféle csatlakozási lehetőséggel rendelkezik tablet és laptop módban egyaránt. Tabletként a Micro-HDMI kimenet segítségével az eszköz nagy kijelzőhöz kapcsolható, ami például nagyobb nézőközönség esetén ideális. A microSD/SDHC/SDXC bővítőhely és a Micro-USB 2.0 port a különféle tartalmak megosztásában nyújt segítséget. A billentyűzet teljes méretű USB 2.0 portot és SD kártyahelyet tartalmaz, így a fájlok cseréje sem jelent gondot, illetve a beépített 32 GB eMMC tárhely is egyszerűen bővíthető. A vezeték nélküli kijelző technológiája segítségével az audio- és videotartalmak könnyedén, vezetékek használata nélkül megoszthatóak a csatlakoztatott eszközökkel.

 

Az 5 MP-es, autofókuszos hátlapi kamera révén az utazás bármelyik pillanatát csúcsminőségben rögzíthetjük, míg a HD felbontású előlapi kamera segítségével szemtől szembe folytathatunk videobeszélgetést kollégáinkkal, barátainkkal, családunkkal. A Satellite Click Mini egyik jellegzetessége a telepített TruCapture alkalmazás, ennek köszönhetően a dokumentumainkról, egy fehér tábla tartalmáról vagy akár egy vetített képről kiváló minőségű fotót rögzíthetünk.

 

A TruCapture csökkenti a tükröződést és kiemeli a színeket, ezáltal a rögzített dokumentum, szöveg olvashatósága növekszik. A TruCapture alkalmazás karakterfelismerő funkciója azt is lehetővé teszi, hogy a vele rögzített nyomtatott szövegekben kereshetünk, illetve más alkalmazásokban is felhasználhatjuk azokat. 

 

A készülék szaténarany (Satin Gold) és gyöngyházfehér színben lesz kapható.

 

A gyöngyházfehér Toshiba Satellite Click Mini 2015 első negyedévében kerül az európai boltokba, míg szaténarany (Satin Gold) színben 2015 második negyedévétől lesz kapható.
 

 


Specifikációk

 

- Kijelző: 8,9” (22,6 cm) WUXGA (1920 x 1200) IPS kijelző, kapacitív, tízujjas érintésvezérléssel

- Processzor: Intel Atom Z3735F processzor

- Grafikus egység: Integrált Intel grafikus egység

- Memória: 2 GB DDR3L

- Háttértár: 32 GB eMMC

- Csatlakozók:

o   Tablet: 1 x Micro-HDMI-kimenet, 1 x Micro-USB és 1 x microSD kártyahely (akár 128 GB támogatása), 1 x mikrofon/fejhallgató egyesített port

o   Billentyűzet: 1 x teljes méretű USB 2.0, 1 x teljes méretű SD kártyahely (akár 128 GB támogatása)

- Adatátvitel: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, vezeték nélküli kijelző technológia

- 5 MP-es autofókuszos hátoldali kamera, 2 MP-es előlapi kamera

- Hang: oldalsó nyílású sztereó hangszórók, Dolby Digital Plus hangzásjavítással

- Operációs rendszer: Windows 8.1 Update with Bing

- Egyéves előfizetés a Microsoft Office 365 Egyszemélyes változatára

- Akkumulátor-üzemidő: akár 16 óra videolejátszás a billentyűzetes dokkolóval

- Szín: Szaténarany (Satin Gold) vagy gyöngyházfehér

- Méretek:

o   Tablet mód: 235 x 161 x 9,8 mm

o   Laptop mód : 235 x 170,6 x 19,9 mm

- Tömeg:

o   Tablet: 470 g

o   Laptop mód: 999 g

Kulcsszavak: Toshiba notebook 2 in 1

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05