Kérdésekkel bombázták a Facebook-vezért

Stephen Hawking és Arnold Schwarzenegger is kérdezett

Czipperer Dia, 2015. július 1. 12:34

Mark Zuckerberg ismét kötélnek állt, és válaszolt a neki szegezett kérdésekre. A Townhall Q&A keretében feltett kérdésekre azonban ezúttal a Facebookon felelt.

Kedden hírességek és egyszerű Facebook felhasználók is kérdeztek Mark Zuckerbergtől. Többen között Stephen Hawking, Arnold Schwarzenegger és Arianna Huffington is faggatta a Facebook vezérét.

 

Stílszerűen Hawking arról érdeklődött, Zuckerberg számára mi az a nagy kérdés a tudomány terén, amelyre szeretne választ kapni és miért. Mint kifejtette, az őt leginkább érdeklő kérdés az emberek köré összpontosul. Többek között olyan dolgok érdeklik, mint, mi teszi lehetővé azt, hogy együtt éljünk, hogyan lehetne gyógyítani minden betegséget, hogyan működik az emberi elme, vagy, hogyan működik a tanulás képessége. Nagyon érdekli, hogy van-e valamilyen alapvető matematikai törvényszerűség, amely az emberi kapcsolatok egyensúlyát biztosítja.

 

Schwarzenegger már jóval praktikusabb kérdést tett fel neki. Ő arra volt kíváncsi, mennyire fontos Zuckerberg számára a mozgás, mennyi ideje jut erre.

 

A Facebook-vezér elárulta, fontos számára, hogy jó formában legyen, hiszen minden tevékenység energiát igényel, és az embernek sokkal több van belőle, ha fittnek érzi magát. Azt is elmondta, hogy egy héten legalább háromszor edz, és amikor csak tudja, elviszi a kutyáját sétáltatni.

 

Arianna Huffington a digitális média felől érdeklődött, amelyben a Facebooknak is nagy szerepe van. Zuckerberg szerint egyre gazdagabb tartalmak állnak a felhasználók rendelkezésére ezen a téren, és a tartalomszolgáltatók számára fontos, hogy minél interaktívabb lehetőségeket biztosítsanak. Különösen lényeges, hogy mit akarnak maguk az emberek. A hírekkel foglalkozó szervezetek számára is meghatározó szempont, hogy sok kis hírt gyorsan tegyenek közzé. Igaz, szerinte ez nem helyettesíti a hosszabb és mélyebb kutatómunkát.

 

Egy átlagos Facebook felhasználó kérdésére, amely a Facebook jövőjére vonatkozott, szintén hosszan válaszolt. Mint elmondta, a képek, videók egyre nagyobb teret hódítanak. Míg régebben inkább szöveges bejegyzésekkel kommunikáltak az emberek, addig mostanra a kép lett a meghatározó formátum. A jövőben pedig a videó lesz a legfontosabb ezen a téren.

 

Akár minden emocionális élményüket képesek lesznek majd megosztani az emberek egymással. Ráadásul a felhasználók egyre gyakrabban kommunikálnak egymás között a különféle eszközök révén. Azonban míg ez néhány évvel ezelőtt még a terjedelmes, nehezen hordozható asztali számítógépekhez kötődött, addig ma már a különféle okoseszközök, hordható kiegészítők révén bármikor megtehetik a nap folyamán.

 

A Facebook-vezér részletes válaszai itt olvashatók.

 

Forrás: Mashable.com; képek: facebook.com

Kulcsszavak: Facebook Zuckerberg

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09