Elkezdődött a Sound

forrás: Prím Online, 2015. július 8. 17:12

A világ legjobbjai: Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Tiesto, a Swedish House Maffia két tagja, Axwell vs. Ingrosso, a Faithless, Nicky Romero, Afrojack, Showtek, DVBBS és mintegy 80 további nemzetközi produkció, a magyar élvonallal összesen 200 fellépő, 5 forró napon át. Indul a MasterCard Balaton Sound.

Aki a Soundra érkezik, nagy eséllyel csöppen bele a világ legjobb Dj-i által celebrált bulikba. Idén ez hatványozottan igaz, hisz a mintegy 80 fős nemzetközi gárdában ott van a világ TOP 20 Dj-jéből 7 kiválóság, köztük mindjárt az első Hardwell és a második Dimitri Vegas & Like Mike duo. A programfelhozatalra tehát idén sem lehet panasz: összesen 200 produkciót élvezhetünk 5 napon át a 15 színpadon és programhelyszínen a 2015-ös Soundon. Ehhez társul a csodálatos, Balaton-parti helyszín és az előrejelzések által prognosztizált remek idő: az időjósok szerint 25 és 30 Celsius között imbolyog majd a hőmérő higanyszála Zamárdiban.

 


A szervezők azonban, a tavalyi év tapasztalatából kiindulva a terület parkosítási munkái során úgy alakították ki a Zamárdi szabadstrandot, hogy az esetleges csapadék könnyebben szivároghasson el és ne állhasson meg a víz. A területen közlekedő utakat alakítottak ki, hogy az építés bontás során arra járó nehézgépek ne tehessenek kárt a talajban. Nagyobb lesz a füves terület (50.000 m²-t füvesítettek), csökken ezáltal a porszennyezés lehetősége is, ha esetleg nagyobb lenne a szél. A munkák elvégzésével a rendezvény utáni helyreállítás gyorsabban elvégezhető – így hamarabb visszaadható a közpark a lakosságnak.


És legyen itt gyorsan néhány adat, a “fesztiválvárosról”. 300 ember 8 napon át dolgozik azon, hogy a MasterCard Balaton Sound teljes pompájában felépüljön. 80 kamionnyi fémszerkezet szolgál alapanyagul a Sound színpadainak felépítéséhez, s a fesztivál területét 15 km kerítés veszi majd körül. 50 km hosszan fektetnek elektromos kábelt, 2500 kanapé, fotel és bútor segítségével pihenhet meg a partizó és 400 db mobil wc, és 400 db konténeres wc biztosítja a fesztiválozók kommunális ellátását. A szervezők 14000 m² ideiglenes aljzatot, talajtakaró eszközt raknak le a minél nagyobb komfort érdekében. A rendre és biztonságra 350 fős biztonsági szolgálat ügyel, lesz a fesztiválon 5 mentőautó és egy többtucat fős egészségügyi szolgálat valamint 3 tűzoltóautó és 300 tűzoltó készülék, a biztonság kedvéért. A Sound teljes területén és a környék utcáin 450 takarító dolgozik azon, hogy tiszta legyen a fesztivál.


Rendkívül látványos show-kat prezentálnak majd a fellépők, legalábbis ez derül ki abból a listából, amin még a kisebb színpadon fellépő előadók is speciális effektek sorát kérték. S ha már a kéréseknél tartunk, álljon itt néhány érdekesség a fellépők kívánságlistájából. Alig akad olyan fellépő, akinek a kérései közt ne szerepelne valami irtó drága pezsgő, vodka vagy tequila, de inkább mindhárom, egyszerre. Tiesto pedig egy “felsőkategóriás” bartender hölgyet is szeretne az öltözőjébe, amit “gyertyafény-szerű” világítással kell az koncert alatti időtartamban megvilágítani. Akadnak még különleges kérések: Axwell & Ingrosso például 10 felbélyegzett balatoni képeslapot kér, van, aki fehér pólót, fekete alsónadrágot és fekete zoknit, más pedig egy zenei magazint, 100 db 1 dolláros bankjegyet illetve füldugót valamint vízipisztolyt.


Az idei évben a Balaton-part, illetve a víz kerül nagyobb fókuszba, 6 stéget építenek a szervezők, köztük egy élethű yachtot, összesen 2500 m²-en. Az esti programok végén, a Nagyszínpadon extra látványvilág várja a látogatókat, melyhez ott sorakozik majd 500 kg konfetti, 15 db lánggép, 10 lézer, 5000 kg CO tartály a speciális effektekhez, pirotechnikához. Extra dekorációt is kap a Sound: lesz összesen 30 km hosszúságú fényfüzér, 5000 m²-nyi színes műfű borítás, óriásszobrok, építmények és egy szuperlátványos Balaton Sound felirat is feltűnik majd a Balaton vizében.


Megújul és bővül a főbb programhelyszínek szinte mindegyike. A MasterCard Nagyszínpad és küzdőtere extra showelemekkel bővül, a Telekom Aréna alapterülete 700 m²-rel nő, így immár egy 5000 m²-es megasátor várja a partyzókat. A Telekom Relax “pihenő szektor” 1500 m²-es területen, egyedileg gyártott bútorokkal várja a chill-ezőket, DJ programokkal, hűsítőkapukkal, bárral és egy 50 m²-es interaktív “digitális kerítéssel”. Új építmény, új “öltözetben”: a B my Lake Terasz speciális virágdekorációval és 100 m²-nyi LEDráccsal, valamint a már megszokott exkluzív vízparti koktélbár-komplexummal készül a nyári nagy bulira. Elszeparált, szexi boxok, kényelmes nyugágyak, varázslatos panoráma, ragyogó napsütés, homokos tánctér. Idén ez a Jana Stég, mely napközben a nyugalom szigete, este azonban az önfeledt bulik színterévé válik.


Új programelemként mutatkoznak be az idei Soundon az aktív pihenést szolgáló sport- és szabadidős programok, a vízben és a parton egyaránt. 6 strandsport, 8 fitnesz sportág lesz jelen, illetve a fesztivál látogatói egyedi versenyeken és bemutatókon vehetnek részt: lesz foci, röplabda, tollas, csocsó, ping-pong, extrém sportprogramok, köztük bag jump, katapult, bungee jumping is. És természetesen lesznek vízi játékok, szörf és kite szörf, SUP és katamarán kölcsönzési lehetőség is. A Balaton vizére épült Nagyon Balaton Teraszon elsősorban a balatoni borvidék legjobb pincészeteinek borait és pezsgőit, valamint a régió legjobb éttermeinek specialitásait kínálják majd, különféle hazai DJ-k élő szettjeinek kíséretében. Ugyanitt a Nagyon Balaton szervezői rendhagyó tárlat és egyedi installációk segítségével mutatják be a Balaton Régiót, de megtalálhatók lesznek különféle hazai designerek és alkotóművészek is.


A MasterCard Balaton Sound Live Stream - a Telekom támogatásával a YouTube-on - július 8-tól 12-ig, három színpad, a MasterCard Nagyszínpad, a Telekom Aréna és a Jäger Aréna programjaiból közvetít majd délután 4-től (másnap délelőtti ismétléssel, a Telekom weboldalán (www.telekom.hu/fesztival), valamint a MasterCard Balaton Sound weboldalon (www.balatonsound.hu) és YouTube csatornáján (www.youtube.com/balatonsoundofficial).


Sokszínű és sokízű a Sound gasztronómiai kínálata, melyben felvonulnak a hagyományos fesztiválételek, de mellettük számos nemzet eledele is fogyasztható, így a mexikói, thai, erdélyi vagy balkáni ételek. Napjaink gasztro-őrülete, a streetfood is szép számmal képviselteti magát. A teljesség igénye nélkül itt lesz a Meat and Sauce, az Urban Canteen Berlin és a BITE food, a “debreceniző” IKON, és a budapesti Karaván udvarból már jól ismert Paneer. Számos grill- és BBQ ételt kínáló vendéglátó is színesíti a kínálatot. A Nagyon Balaton teraszon a környék legjobb borászatainak nedűit kóstolhatjuk. Itt lesz a Balatoni Kör, melyben a régió legismertebb borászai és vendéglátósai fogtak össze. Szervezésükben minden nap más-más helyi borász tart majd itt “fogadóórát”. A helyszínen további két gasztroérdekességgel is találkozhatunk: a Tütü Utazó Gasztró Busz az év Food Truck-ja cím győztese. A zalaegerszegi csapat kínálatában elsősorban BBQ fogások szerepelnek. A Karám Lángos Gyenesdiás tejfölös, fokhagymás, medvehagymás, baconös, újhagymás, velős, különféle töltött lángosokat kínál. A Magyar Konyha gasztrokalauza szerint ők adják az északi part egyik legjobb lángosát.


A rendezvények hivatalos fizetőeszközei − a fesztiválkártyák mellett − a MasterCard PayPass egy érintéssel működő bankkártyák, melyek gyors és egyszerű készpénzmentes fizetést biztosítanak, hiszen fizetéskor csupán hozzá kell érinteni őket a kártyaolvasó terminálhoz. Azoknak a kártyabirtokosoknak, akik elvitték magukkal a saját, egyérintéses kártyájukat a rendezvényekre, fesztiválkártyát sem kellett kiváltaniuk: már meglévő MasterCard vagy Maestro egyérintéses kártyájukkal a fesztiválokon ugyanúgy fizethettek, mint a hétköznapi vásárlásoknál.
 

Kulcsszavak: Balaton Sound fesztivál

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09