Cuki robot kampányol az Indiegogón

Vértes Judit, 2015. július 12. 10:21

Cuki robotot készített a Blue Frog Robotics. Buddy, a család leendő új kedvencének kampánya csütörtökön jelent meg az Indiegogón

A Blue Frog Robotics olyan robotot készített, mely gyerekkorunk kedvenc földönkívülijére, E.T.-re emlékeztet. Buddy mindössze 56 cm magas, fehér színű, és az arca egy beépített tablet képernyője. Az Android alapú, Intel Atom processzorral rendelkező tablet (ami tulajdonképpen Buddy agya) egy forgatható fejformába van beillesztve, és mindez egy kúp alakú törzsön helyeszkedik el. Buddy három keréken gurul, kér nagyobb van elöl és egy kisebb hátul.

 

Jibo nevű társához hasonlóan Buddy kéz és láb nélküli robot, ami egyrészt könnyebbé teszi a fejlesztést, másrészt pedig kevésbé félelmetes.

 

Buddy sok mindenre képes. Beszél és hall, érzékeli a környezetét, tájékozódik a szobában, felismer arcokat, játszik a gyerekekkel, vigyáz a házra, beállítja az ébresztőórát, figyelmeztet a napi teendőkre, és tűz és füst érzékelője is van.

 

Beépített kamerája segítségével távolról is láthatjuk mi történik épp a lakásban. Küldhetünk üzeneteket, Skype-olhatunk, kapcsolatba léphetünk más okoseszközökkel.

 

Mindezen funkciók alatt a kijelzőn aranyos arckifejezések jelennek meg. Például mikor az a feladata, hogy őrizze a házat, úgy „csinál”, mintha elaludna. Az akkumulátor 8-10 órán keresztül működik.

 

A többi startup robothoz hasonlóan Buddy nyílt forráskódú lesz, így a fejlesztők szabadon írhatnak új alkalmazásokat.

 

A Blue Frog Robotics 2016 májusára szeretné forgalomba hozni a robotot. Az Indiegogón három nap alatt másfélszeresét érte el a tervezett 100000 dollárnak. A kampány alatt a Buddy Classic Edition 649 dollárba kerül.

 

Kérdés, vajon Buddy vagy Jibo – akinek a második kampánya indult nemrég el az Indiegogón – kerül előbb a piacra, és melyikük hódítja meg a vásárlók szívét?
 

 

Forrás: Mashable.com

Kulcsszavak: robot fejlesztés IndieGoGo

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05