Új SUSE Linux Enterprise Server: még nagyobb rendelkezésre állás és skálázhatóság

forrás: Prím Online, 2015. július 16. 18:58

 A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 4. 

 A 2009-ben megjelent SUSE Linux Enterprise Server 11 képességeit kiegészítő csomag segítségével a vállalatok egyszerűen kihasználhatják a legfrissebb hardverek számítási kapacitását és különféle újításait. A skálázhatósághoz kapcsolódó fejlesztéseknek köszönhetően pedig olyan nagy számítási igényű feladatokat is elvégezhetnek a SUSE Linux Enterprise 11 rendszereken, mint például a memóriában futó adatbázisok kezelése. 

 
A SUSE Linux Enterprise 11 megjelenésekor öt hardverarchitektúrát támogatott (x86-32, AMD64, Intel 64, Intel Itanium, IBM Power és IBM z), a most kiadott SP4 csomag pedig további támogatást biztosít az Intel Xeon Processor E7-8800/4800 v3 termékcsaládok, valami az IBM z13 és IBM POWER8 megoldások használatához. 
 
A SUSE Linux Enterprise Server 11 már korábban is a legjobban skálázható rendszerek közé tartozott, hiszen akár 4096 logikai CPU és 16 TiB rendszermemória használatát is támogatja a tanúsított hardvereken. Az SP4 további fejlesztésekkel segíti a nagy számításigényű folyamatok futtatását, többek között hatékonyabb memóriakezelést tesz lehetővé, illetve még rövidebb bootolási idővel csökkenti a tervezett leállások időtartamát. Egy 24 TB RAM-mal felszerelt rendszeren például 124 percről 14 percre csökkent a rendszerindítási idő. A Btrfs fájlrendszer fejlesztései pedig tovább javítják a teljesítményt és a kezelhetőséget.
 
A SUSE az új kiadásban a nagy rendelkezésre állású fürtözési technológia legfontosabb komponenseit is továbbfejlesztette ugyanarra a változatra, amely a SUSE SUSE Linux Enterprise High Availability Extension 12 megoldásban is megtalálható. Ezen újítások segítségével az ügyfelek tovább növelhetik a szolgáltatások rendelkezésre állását a működés szempontjából kritikus fontosságú rendszereken. 
 
„Az új kiadás automatikusan jár minden érvényes SUSE Linux Enterprise Server előfizetéssel rendelkező ügyfelünk számára. Egyes VMware szoftverek mellé korábban térítésmentesen lehetett igényelni előfizetést a SLES for VMware változatra. Ehhez a verzióhoz már nem készül új SP4 frissítés, így a támogatás folytonossága érdekében a felhasználóknak azt javasoljuk, hogy kezdjék el az átállási folyamatot a hagyományos SUSE Linux Enterprise Serverre vagy az SAP alkalmazások futtatásához optimalizált SUSE rendszerre” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.
 
A SUSE Linux Enterprise Server 11 Service Pack 4 már elérhető. További információért látogasson el a következő weboldalra: www.suse.com/promo/sle11sp4.html. A SLES for VMware változatról való átállással kapcsolatban keresse a SUSE magyarországi irodáját: http://www.suse.com/hu-hu/common/inc/rac_overlay.html 
 
Kulcsszavak: NetIQ Novell SUSE

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09