A United Airlines több millió mérföldet ajándékozott a biztonsági réseket megtaláló hackereknek

Vértes Judit, 2015. július 17. 13:10

A United Airlines Bug Bounty program keretében két hacker is egymillió mérföld repülést kapott ajándékba, többen nyertek kisebb jutalmat.

A májusban elindított Bug Bounty programot azért indította el az amerikai légitársaság, hogy megtalálják és kijavítsák a vállalat informatikai rendszerének hibáit, hiányosságait. A technológiai társaságok gyakran ajánlanak fel jutalmat hackereknek, ha megtalálják a rendszer hibáját, de ez az első eset, hogy egy légitársaság indított hasonló játékot.

 

A hackerek közül ketten elérték a kitűzött legmagasabb jutalmat, az egymillió jutalommérföldet. Ez a távolság már elegendő több Ázsiai utazáshoz az első osztályon, illetve 20 körutazáshoz az Egyesült Államokban.

 

A vállalat szóvivője, Luke Punzenberger nem árulta el, milyen jellegű hibát találtak a győztesek, de az eredményüket továbbította a vállalat kutatóinak. Bízik benne, hogy a rendszerük biztonságos.

 

 

A United több komoly technológiai problémával küszködött 2012 óta. A múlt héten több mint 1000 gép késett egy hibás router miatt. Egy kisebb leállás okozott fennakadást júniusban is.

 

A légitársaságok többféle óvintézkedést is tesznek az utasok adatainak megóvása érdekében, és a legtöbbjük folyamatosan ellenőrzi a rendszert, hogy nem történt-e illetéktelen behatolás, mondta Jean Medina, az Amerikai Légitársaságok csoportjának szóvivője. De ehhez hasonló programot más légitársaság még nem indított.

 

A program keretében független szakembereket vonnak be a rendszer biztonságát veszélyeztető hibák feltárására. Az úgynevezett fehér kalapos hackerek bevonása lehetővé teszi a rendszerek biztonságának növelését, mielőtt valaki rossz szándékkal törné fel a rendszert, és szerezné meg az ügyfelek adatait. A Microsoft, Google, Yahoo oldalain megtalálhatjuk a pontos feltételeket és szabályokat. A Facebook például arra kéri a hackereket, hogy várjanak kis időt, mielőtt nyílvánosságra hozzák az eredményeiket, így ők megpróbálhatják helyre hozni a hibát.



 

Forrás: Mashable.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50