Navigációs céget vásárolt a svéd Autoliv autóipari beszállító

MTI Sajtóadatbank, 2015. július 18. 09:37

 Navigációs berendezéseket gyártó amerikai vállalat megvásárlásával bővíti technológiai portfolióját a svéd Autoliv járműbiztonsági berendezés gyártó vállalat - számolt be pénteken az Automotive New hírportál.

 A járműbiztonsági berendezéseket gyártó svéd Autoliv Inc. 100 millió dollár készpénz plusz teljesítményarányos jövőbeni juttatásokért megvásárolta az M/A COM Technology Solutions Holdings Inc. autóipari üzletágát. 

 
A tranzakció lezárására a szokásos feltételek teljesülése esetén a tervek szerint a harmadik negyedévben kerülhet sor. A vételáron felül az Autoliv 2019-ig 15 millió dollár konzultációs díjat is fizet az amerikai vállalat tulajdonosainak, valamint meghatározott pénzügyi célszámok elérése esetén további 30 millió dollár bónuszt.
 
Az amerikai Lowell, Massachusetts-i székhelyű M/A COM navigációs technológiai, rádiófrekvenciás távközlési és antenna berendezéseket gyárt autóipari ügyfelek számára. A cég 25 alkalmazottal évi 90 millió dollár forgalmat bonyolít.
 
"Az akvizíció megerősíti piaci pozíciónkat az aktív járműbiztonsági berendezések terén és további építőelemekkel szolgál automatizált járműirányítási rendszerünk fejlesztéséhez" - közölte Jan Carlson, az Autoliv vezérigazgatója. 
 
Az Autoliv pénteken üzleti eredményének a piaci elemzők által vártnál nagyobb negyedéves növekedéséről számolt be és forgalmának növekedését jelezte előre az idei évre. 
 
A júniussal zárt második negyedévben az Autoliv 2,292 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál 3,8 százalékkal alacsonyabb konszolidált értékesítési árbevétel mellett üzleti eredményét 49,7 százalékkal 208,7 millió dollárra növelte. Összehasonlítható alapon a forgalom 6,1 százalékkal növekedett a negyedévben. A forgalomarányos működési eredmény 0,2 százalékponttal 9,5 százalékra emelkedett. 
 
 A harmadik negyedévre az Autoliv forgalmának 7 százalékos, az egész évre pedig 6 százalékos növekedését helyezte kilátásba összehasonlítható alapon.
 
Az Autoliv részvénye a negyedéves beszámolót követően 3,5 százalékkal erősödött a tőzsdén.
Kulcsszavak: +céginfo Autoliv

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05