Nyílt napot hirdetett a spermabankokba a világ legnagyobb webáruháza

MTI Sajtóadatbank, 2015. július 26. 11:21

Az egészségügyi szolgáltatások felé nyitott a Kína és a világ legnagyobb webáruháza, a Taobao, amely első lépésként megnyitotta három napra a spermabankokat az online közönség előtt, miközben apasági tesztek és termékenységi vizsgálatok ajánlatával bővítette kínálatát.

Az eredmény: 72 óra során több mint 22 ezren jelentkeztek spermadonornak, több mint négyezren jelezték, hogy szeretnének termékenységi tesztet végeztetni és alig 140-en apasági tesztre is elszánták magukat.

   

Az internetes kereskedelmi portál Kína legnagyobb orvosi laboratóriumokat működtető csoportjával, a KingMed Diagnosticsszal karöltve hirdette meg az akciót. A spermadonorok az ország 7 szakintézményéből választhattak; 69 százalékuk Pekingből, Sanghajból, illetve Kantonból jelentkezett.

   

Az önkénteseknek a regisztrációjukhoz csak a nevüket, a személyazonossági igazolványuk utolsó 6 számjegyét és az e-mail címüket kellett megadniuk. A sikeres adományozásért 3 ezer és 5 ezer jüan, vagyis körülbelül 136 és 228 ezer forint közötti összegnek megfelelő térítést kaphatnak.

   

Az apasági vizsgálatért fizetni kell ugyan, de jóval kevesebbet a piaci árnál. 4000 jüan (182 ezer forint) helyett szinte szimbolikus összeget, 137 jüant (6 ezer forint) kértek érte. A megrendelő egy tesztkészletet kap postán, és csak a nyálmintát kell visszaküldenie a központba. Az eredményt 10 munkanapon belül kézbesítik.

   

A kezdeményezés az első nagy akciója az Alibaba egészségügyi információs vállalkozásának. A Taobao tulajdonosa hírek szerint ily módon is ki akarta próbálni az egészségügy kínálta piacon az online-ból offline-ba (O2O) modellt. A cég 2014 áprilisában vásárolta meg a hongkongi tőzsdén jegyzett CITIC 21CN céget és bővítette tevékenységét az újabb üzletággal.

   

A világ legnagyobb internetes piacterét üzemeltető Alibaba a China Daily című angol nyelvű lap szerint a piaci igényeket figyelembe véve, mind nagyobb figyelmet kíván szentelni az egészségügyi szolgáltatásoknak. Egyre több kínai képes ugyanis megfizetni és keresi is a minőségi szolgáltatásokat, vásárol wellness termékeket és használ mobil eszközöket fitneszhez és sportoláshoz.

 

Kép: chinadaily.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05