Mobiltelefont kaphat minden magyar rab

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 3. 17:41

Mobiltelefont kaphat heteken belül minden börtönbüntetését töltő magyar rab. Nem okostelefonjuk lesz, de eddig semmilyen készülék sem lehetett náluk.

Az egyszerű tolvajtól az életfogytiglanra ítélt gyilkosig mindenki saját telefont kap a magyar börtönökben – írja a Bors. A lap szerint heteken belül elkezdik kiosztani a speciális készülékeket, amelyekről csak az előre magadott számokat lehet majd hívni. A beszélgetéseket a büntetés-végrehajtás természetesen hallgathatja.

A magyar börtönökben eddig tilos volt mobiltelefont tartani. A rabok látogatóinál sem lehetett készülék. A mostani változás az uniós joghoz alkalmazkodik.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága honlapjára felkerült táblázat szerint a 20 ezer telefont közel 42 milliárd forintért rendelik meg, vagyis egy készülék több mint 2 millió forintra jön ki. Ez a szám azért is irreális, mivel a BV éves költségvetése csupán 54 milliárd forint.

Lehetséges, hogy a táblázatot hibásan töltötték ki, és valójában három nullával kevesebb értékeket kell érteni a megadott számok alatt. Ez alapján a telefonokat valamivel reálisabb áron, 42 millió forintért rendelik, így egy mobil 2100 forintba kerül.

A HVG azt is megtudta, hogy a szerződő fél a Magyar Telekom Nyrt. T-Systems, a szerződéskötés időpontja 2015. április 8-a, a határozott idejű szerződés kezdete 2015. április 16-a volt. Jelezték azt is, hogy „az egyedi felhasználói szerződés határozott időre jön létre, az adott feltöltés felhasználásáig, vagy lejáratáig szól".

Forrás: Bors / Origo / HVG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05