Bárki fejvadásszá válhat egy új közösségi applikációval

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 11. 16:18

Mától Magyarországon is elérhető az Egyesült Királyságban már sikeresen működő toborzási alkalmazás, a GigPlug, melynek segítségével az aktív LinkedIn és Facebook felhasználók összekapcsolhatják ismerőseiket a portálon meghirdetett pozíciókkal, és – ami a valódi újdonságot jelenti – sikeres elhelyezés esetén a toborzási díj a felhasználót illeti. A GigPlugnak köszönhetően bárki potenciális fejvadásszá válhat, akik pedig eddig is gyakran ajánlották ismerőseiket, most először ezzel pénzt is kereshetnek. Magyarországon már többek közt az NNG, a LogMeIn, az Infomatix nyitott pozíciói elérhetőek a GigPlug-on.

Az ajánlási folyamat egyszerű: az ingyenes alkalmazás letöltése után a felhasználók megtekinthetik a meghirdetett munkaköröket és ha ismernek valakit, akit az adott pozícióra alkalmasnak találnak, egy gombnyomással továbbküldhetik az álláshirdetést. Ha az ismerős úgy dönt, hogy jelentkezik az állásra és végül meg is kapja azt, a toborzási díj a felhasználót illeti.


A LinkedIn fiókunk összakapcsolásával a  GigPlug intelligens algoritmusa a profilokon található információk alapján automatikus javaslatokat generál.


Az, hogy az adott ismerőst a pozíciót meghirdető cég végül ki is választja természetesen nem garantált, de minden átgondolt jelölés egy esély arra, hogy hozzájáruljunk ismerőseink, barátaink karrierépítéséhez, és ezzel még pénzt is keressünk. Az új szolgáltatás, amely a GigPlug weboldalán és okostelefonokon keresztül is elérhető, a jelenleg elérhető meghirdetett munkakörök alapján pozíciónként 100-200 ezer forint toborzási díjat ajánl.


A GigPlug a vállalatok számára is egy új, dinamikus és költséghatékony csatornát jelent a toborzásban, mivel a pozíciókat feltöltő vállalatok csak abban az esetben fizetnek, ha sikeres felvétel történik. Hirdetési díj nincs, sikeres felvétel esetén a GigPlug toborzási díja a munkakör éves fizetésének 5 százaléka. Az ingyenesen letölthető iOS és Android applikáción, vagy a weboldalon keresztül a vállalatok maguk tölthetik fel betöltésre váró pozíciókat.

 


A GigPlug az Egyesült Királyság után, ahol az alkalmazás jelenleg többezer felhasználóval rendelkezik és ezernél is több nyitott pozíció elérhető, Magyarországon kezdte el nemzetközi terjeszkedését. A magyar felhasználók számára elsődlegesen a Magyarországon meghirdetett pozíciók jelennek meg, de természetesen minden felhasználó böngészheti a teljes adatbázist és ajánlhat Európa több országába is.

További információ: www.gigplug.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05