Ötből egy DDoS támadás napokig, illetve hetekig is eltarthat

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 12. 08:31

A Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása feltárta, hogy a vállalkozások több mint egyötöde szenvedett már el olyan DDoS támadást, amelynek köszönhetően több napig vagy akár hetekig fennálló problémák jelentkeztek a szolgáltatásban. 

A Kaspersky legfrissebb kutatása igazolta, hogy akadnak olyan DDoS támadások, melyek akár napokig, illetve heteking is elhúzódhatnka. Ezek száma nem is ritka, ötből egy alkalommal fordul elő.

 

A DDoS támadások következményei között egyaránt megtalálható a korlátozott internet-hozzáférés, valamint az online szolgáltatások teljes leállása, de egy ilyen incidens akár súlyos anyagi veszteséggel is járhat. A cég méretétől függően ez az összeg átszámítva 14 millió forinttól egészen akár százmillió forintig is terjedhet. 

 

A felmérés rákérdezett a DDoS támadásban érintett vállalatok képviselőinél a támadás időtartamára, valamint annak hatására is, hogy milyen szinten befolyásolta egy-egy támadás a cég weboldalát, szolgáltatásait vagy az infrastruktúráját. Mint kiderült, a támadások 13 százaléka okozta a szolgáltatások teljes leállását, míg a képviselők 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a letöltéseknél súlyos időkésleltetések voltak tapasztalhatók. Továbbá a válaszadók 33 százaléka nyilatkozta azt, hogy az oldalak betöltése lelassult, míg 29 százalékuk állította, hogy a támadás következtében egyes tranzakcióknál szolgáltatási hibát észleltek.

 

Például egy finn pénzügyi vállalatot ért támadás tipikus példája az elhúzódó támadásoknak, amelyre a Kaspersky Lab felmérése is rámutatott. A támadás következtében ugyanis az ügyfeleknek több mint hat napon keresztül okozott nehézséget elérni a vállalat pénzügyi szolgáltatásait. 

 

„A vállalatok számára elveszíteni – akár rövid időre is – a szolgáltatásuk feletti kontrollt, vagy elszenvedni több napon át tartó lelassulást, egyformán súlyos problémákat okozhat. Mindkét eset befolyásolhatja a cég ügyfeleinek elégedettségét, és megrendítheti a szolgáltatásba vetett bizalmukat is. A DDoS támadások elleni megbízható biztonsági megoldások lehetővé teszik a vállalatok számára az ügyfeleik zavartalan kiszolgálását, és a szolgáltatásokhoz való hozzáférését is, függetlenül attól, hogy egy rövidebb és erősebb, vagy egy gyengébb, de hosszabb ideig fennálló támadást kell átvészelniük.” - mondta Evgeny Vigovsky, a Kaspersky Lab DDoS Protection szolgáltatásáért felelős vezetője.

 

Egy DDoS támadás esetén a Kaspersky DDoS Protection ideiglenesen alternatív útvonalra irányítja át a beérkező forgalmat, és egy tisztító központon keresztül kiszűri az illegális kérelmeket, a jogosakat pedig továbbítja. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek továbbra is gond nélkül használhatják a szolgáltatást, miközben éppen támadás folyik a szolgáltató ellen. 

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50